x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Miroase a praf de pusca in Ghencea

Miroase a praf de pusca in Ghencea

15 Oct 2004   •   00:00

Esecul umilitor suferit in fata divizionarei "B" Universitatea Cluj a tensionat din nou atmosfera in Ghencea. Daca patronul Gigi Becali a tratat oarecum ironic eliminarea din Cupa Romaniei, suporterii sunt extrem de furiosi si isi exprima violent nemultumirea.

MIHAI IGIROSANU

Imediat dupa incheierea partidei de pe "Ion Moina", cateva zeci de suporteri stelisti au inconjurat autocarul echipei, manifestandu-si zgomotos nemultumirea: "Mergem peste tot cu voi, voi va bateti joc de noi!", au scandat fanii ros-albastrilor, potoliti cu greu de jandarmi. Dar cel mai dur atac a fost lansat de site-ul "fcsteaua.ro", unul realizat de suporteri si care nu are nici o legatura cu clubul. Subiectul principal al criticilor este Gigi Becali.

OAIE. Sub titlul "Nu te supara, ciobane!", patronul ros-albastrilor este facut cu ou si cu otet, materialul reprezentand unul dintre cele mai explozive atacuri din ultimul timp la adresa liderului din Ghencea. Textul este ilustrat cu o poza reprezentand o oaie pe care autorii subiectului o numesc "prietena lui Gigi Becali".

DURITATE. Iata si cateva dintre acuzele aduse lui Becali, cu mentiunea ca articolul se incheie cu indemnul "Ciobane! Du-te inapoi de unde ai venit!", "Steaua Bucuresti este legenda fotbalului romanesc. Gigi Becali este un organism subuman, care a pus mana abuziv pe acest simbol national", "Steaua Bucuresti a scos de atatea ori oamenii fericiti pe strazi. Gigi Becali a scos doar oile la pasune", "Steaua Bucuresti este tot ce exista mai frumos in fotbalul romanesc. Gigi Becali este o flegma pe stema acestui club".

REACTIE. La finalul meciului, patronul Stelei l-a "intepat" pe antrenorul Walter Zenga. "Trebuia sa bage toti titularii pe teren, si faceam 2 sau 3-0 la pauza iar apoi nu mai aveam emotii. Despre Zenga nu vreau sa spun nimic acum. La iarna vom trage linia", a declarat Becali. Tehnicianul italian a inceput fara Hamutovski, care a evoluat in echipa nationala a Belarusului, Florentin Dumitru, Paraschiv, Dica, Neaga toti menajati, iar pe Dorinel Munteanu si Ogararu i-a introdus dupa pauza. Zenga a improvizat de la mijloc in sus, cu masivul Oprita implantat undeva in spatele celor doua varfuri Ciocoiu si Andrei Cristea, intr-un rol de regizor care l-a depasit clar.

INCREDERE

In pofida infrangerii de la Cluj, patronul Gigi Becali a declarat ieri ca are incredere in echipa si in antrenorul Walter Zenga. "Nu-i voi amenda pe jucatori si pe Walter, dar s-a dovedit ca am dreptate. Sunt sase-sapte jucatori de baza, pe care i-am nominalizat in urma cu putin timp, dar exista o diferenta mare intre titulari si rezerve. Eliminarea nu e asa o mare tragedie ca am iesit din Cupa fiindca avem oricum un program incarcat. Nu voi micsora contractele jucatorilor, pentru ca ele nu se pot micsora unilateral. Poate chiar le voi mari dupa meciul cu Standard. Postul lui Zenga nu este deloc in pericol, mai ales ca la club am incercat sa instauram un sistem occidental, in care fiecare persoana are atributiile sale", a precizat boss-ul clubului din Ghencea.

ATAC

Tot ieri, Becali s-a lansat intr-un nou atac impotriva selectionerului Anghel Iordanescu: "Daca atmosfera e stricata la echipa nationala inseamna ca este si din cauza lui. Nu cred ca va califica echipa nationala la Campionatul Mondial pentru ca e depasit ca antrenor. Raman la parerea ca doar Piturca poate face asta, chiar daca a declarat ce a declarat despre mine si despre Steaua. Chiar daca este in conflict cu mine sau alt conducator, el intotdeauna va face selectia corect".

NASUL LOR

Antrenorul clujenilor, Ion Marin, poate fi considerat nasul gruparii din Ghencea, pe care a invins-o cu toate formatiile pe la care a trecut: Petrolul, Dinamo, Astra sau Farul. In sezonul 200-2001, cu Astra, Ion Marin le-a provocat stelistilor doua infrangeri in campionat, 3-1 in Ghencea si 2-1 la Ploiesti. "Sapaliga" i-a mai scos pe "ros-albastri" din Cupa de doua ori. In sezonul 2001-2002, Ion Marin, care pregatea atunci pe Dinamo, a eliminat Steaua in semifinale, dupa doua victorii, 1-0 si 3-1, intre aceste manse intervenind si un success, cu 2-0 in campionat. In sezonul viitor, tot la conducerea "cainilor", el a scos Steaua din optimi, dupa un 3-0. In sezonul 2002-2003, la Farul, "Sapaliga" le-a provocat elevilor lui Piturca prima infrangere din campionat, in ultima etapa a turului.

Walter Zenga are o scoala de fotbal in SUA, la Boston

INTERES. Antrenor la Steaua, Walter Zenga este implicat si in dezvoltarea fotbalului american
Poreclit "Omul paianjen" pe vremea cand inchidea poarta lui Inter Milano si a nationalei Italiei, antrenorul Stelei, Walter Zenga, are puternice legaturi si in fotbalul de peste Ocean. In 1998 el a fost numit antrenor al echipei New England Revolution, din prima divizie americana - Major Soccer League.

INITIATIVA. Impreuna cu cativa amici americani, ca Bill Walker si Cliff Schandelmayer, dar si alaturi de italienii Dante si Sid Mazzola, Walter Zenga a sprijinit infiintarea unei puternice scoli de fotbal, denumita "Inter Bandits SC Boston". De altfel, el detine si functia de supervizor al activitatii de pregatire a portarilor. Academia din Boston este considerata la ora actuala una dintre cele mai bine dezvoltate din SUA, cu numeroase terenuri de antrenament si facilitati pentru echipe de juniori, masculine si feminine.

COLABORARE. Gratie legaturilor deosebite de prietenie pe care le are cu conducerea celor de la Internazionale Milano, Walter a reusit sa inlesneasca si o colaborare puternica intre scoala de fotbal si celebra grupare milaneza. De altfel, pe langa nume, academia de fotbal din Boston a preluat si culorile traditionale ale Inter-ului, albastru-negru-galben, iar sigla este una foarte asemanatoare cu a clubului de pe "San Siro".
×