x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Momentul adevărului

Momentul adevărului

de Marius Mihalcea    |    09 Aug 2008   •   00:00
Momentul adevărului

RAPID – CFR CLUJ ● Peseiro vrea spectacol, Andone vine să se apere
După ce în primele două runde au trecut la pas de nişte adversari mai degrabă modeşti, giuleştenii şi campionii en titre îşi vor măsura azi forţele în cadrul primului lor examen veritabil din acest sezon.



RAPID – CFR CLUJ ● Peseiro vrea spectacol, Andone vine să se apere
După ce în primele două runde au trecut la pas de nişte adversari mai degrabă modeşti, giuleştenii şi campionii en titre îşi vor măsura azi forţele în cadrul primului lor examen veritabil din acest sezon.

Miza foarte mare a partidei din această seară, de pe "Giuleşti-Valentin Stănescu" (ora 21:45, GSP TV), i-a determinat pe tehnicienii celor două combatante, Jose Peseiro, respectiv Ioan Andone, să pregătească şocul rundei a treia din Liga 1 pînă în cele mai mici amănunte.

STRATEGII.
Tehnicianul grupării ardelene nu a ascuns faptul că pleacă la război în primul rînd, cu intenţia de a nu primi gol, şi abia apoi să marcheze. "Va fi un meci greu, împotriva unei contracandidate la cîştigarea campionatului. Noi vom căuta să demonstrăm că ne aflăm într-o formă bună. Întîlnim un Rapid schimbat, cu opt jucători străini în echipa de start, cu un nou antrenor şi cu o posesie foarte bună a balonului. Tactica noastră pentru acest meci se va baza pe o organizare fără greşeală în defensivă, astfel încît să riscăm cît mai puţin, dar totuşi să reuşim să şi înscriem. Cred că va fi un meci frumos, pe care sper să-l cîştigăm", a declarat Ioan Andone. De partea cealaltă, Jose Peseiro a spus că nu se mulţumeşte doar cu victoria: "E devreme să tragem concluzii în ceea ce priveşte jocul echipei mele. Eu cred că acesta poate să fie şi mai bun şi vreau ca el să crească de la meci la meci. Ştiu că mulţi antrenori  spun că victoria este cea mai importantă, dar eu nu sînt de acord, pentru că îmi doresc să facem spectacol pe teren, să jucăm frumos. Pentru că aceste lucruri aduc de la sine şi victoria". Antrenorul portughez a vorbit apoi despre echipa adversă şi despre fanii Rapidului. "Îi respect pe cei de la CFR, fiindcă şi ei formează o trupă puternică, au şi un antrenor bun, dar sper să ne impunem. Fanilor noştri le cer să vină la meci într-un număr cît mai mare şi să ne susţină, dar în acelaşi timp să-i respecte şi pe adversari, care nu sunt nicidecum duşmanii noştri, ci doar parteneri de întrecere."

ÎNCREDERE

"Merg pe mîna echipei mele de suflet. Rapid joacă un fotbal extraordinar, şi nu spun asta pentru că sînt eu rapidist. Îmi place toată echipa, dar ţin să-l remarc pe Julio Cesar, care se vede că are clasă"
Adrian Iencsi - fost jucător Rapid

CONCENTRARE
"Şi noi, şi rapidiştii avem un moral foarte bun după începutul perfect de campionat şi cred că va fi un meci interesant. Va fi greu, dar sîntem foarte concentraţi şi uniţi şi sperăm să cîştigăm"
Cristian Panin - jucător CFR

Djalovic şi "Pitbull", pe banca de rezerve

Muntenegreanul Radomir Djalovic şi brazilianul Claudio "Pitbull" Mejolaro, care nu au fost convocaţi de Peseiro pentru meciurile cu Gloria Bistriţa şi Farul din cauza faptului că erau în urmă cu pregătirea fizică, ar putea fi incluşi în lotul de 18 jucători pentru întîlnirea cu CFR. Acest lucru a fost sugerat chiar de tehnician, care, întrebat fiind ce şanse au Djalovic şi "Pitbull" să debuteze la Rapid în meciul cu CFR, a răspuns: "Ar putea juca Djalovic, ar putea evolua alt jucător". Sută la sută, Peseiro va începe partida contra campioanei cu un singur vîrf, camerunezul Pierre Boya.

×
Subiecte în articol: sport meci