x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mourinho: Eusebio este nemuritor. Ce au spus Cristiano Ronaldo şi Luis Figo

Mourinho: Eusebio este nemuritor. Ce au spus Cristiano Ronaldo şi Luis Figo

de Mediafax    |    05 Ian 2014   •   14:07
Mourinho: Eusebio este nemuritor. Ce au spus Cristiano Ronaldo şi Luis Figo

Tehnicianul formaţiei Chelsea, Jose Mourinho, a declarat, duminică, la postul portughez RTP, că fostul atacant Eusebio, care a încetat din viaţă la 71 de ani, a fost una dintre marile personalităţi ale Portugaliei, iar prin ceea ce lasă în urmă a devenit nemuritor.

"A fost una dintre marile personalităţi ale Portugaliei. Eusebio este Portugalia. Am crescut cu Eusebio şi Amalia (n.r. - artista Amalia Rodrigues), ei sunt imenşi, nemuritori. Toţi ştim ce a reprezentat pentru fotbal şi în special pentru fotbalul portughez. Nu aş putea spune că a fost o inspiraţie, ci o referinţă pentru mine, prin viziunea sa asupra fotbalului, prin valorile sale, principiile sale şi emoţiile transmise chiar şi după finalul carierei. Lasă un mare gol, dar prefer să mă gândesc la el din perspectiva imortalităţii. Dacă ar fi să facem o paralelă cu fotbalul de azi, ar fi la nivelul celor mai buni. Dacă ar avea 20 sau 30 de ani, ar avea un nivel extrem de ridicat. Îmi amintesc că l-am văzut pe Eusebio jucând contra tatălui meu. Fiul meu nu l-a văzut jucând niciodată, dar ştie cine este Eusebio", a declarat Mourinho.

Luis Figo şi Cristiano Ronaldo au postat mesaje pe reţelele de socializare, în care îşi exprimă regretul pentru decesul legendarului Eusebio.

"Veşnic Eusebio, odihnească-se în pace", a scris atacantul formaţiei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, pe Twitter, însoţind mesajul cu o fotografie alături de Eusebio.

"Regele! Mare pierdere pentru noi toţi! A fost cel mai mare!", a scris la rândul său Luis Figo, fost fotbalist portughez.

×