x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mourinho revine la Londra

Mourinho revine la Londra

de Ionut Paduraru    |    19 Dec 2009   •   00:00
Mourinho revine la Londra
Sursa foto: /AFP/MEDIAFAX

Inter Milano, echipa lui Cristi Chivu, va întâlni în optimile de finală ale Ligii Campionilor pe Chelsea, fosta trupă a lui Jose Mourinho.



Mourinho va reveni astfel la Londra ca adversar al lui Chelsea, cu care a câştigat două titluri (2005 şi 2006), o Cupă a Angliei (2007) şi două Cupe ale Ligii (2005 şi 2007), fiind demis de miliardarul Roman Abramovici, deoarece nu a reuşit să se impună şi în Liga Campionilor. "Toate echipele de la acest nivel sunt foarte puternice, dar putem învinge pe oricine. Va fi o confruntare foarte interesantă, iar pentru Mourinho va fi o motivaţie în plus revenirea pe Stamford Bridge", a declarat preşedintele lui Inter, Massimo Moratti.  

Nici VfB Stuttgart şi Ciprian Marica nu au avut mai mare noroc la tragerea la sorţi de ieri, adversarul desemnat pentru optimi fiind chiar deţinătoarea trofeului, FC Barcelona. "Stuttgart este o echipă care poate face oricând o surpriză, au un antrenor nou şi sunt foarte motivaţi.

Va trebui să abordăm cele două meciuri ca şi cum ar fi cele mai importante din acest sezon. Cele două dueluri anglo-italiene din optimi ne avantajează, deoarece două echipe foarte puternice vor fi eliminate", a spus secretarul tehnic al Barcelonei, Txiki Begiristain.

FC Porto, echipa lui Cristian Săpunaru, va juca în optimi cu Arsenal, în timp ce Adrian Mutu şi Fiorentina se vor bate pentru un loc în sferturi cu Bayern München. Cele două echipe s-a întâlnit şi în sezonul trecut, în faza grupelor Ligii Campionilor, când Bayern s-a impus cu 3-0 pe teren propriu şi a remizat în Italia, scor 1-1. "Fiorentina este o echipă tipic italiană, foarte bine organizată, cu un antrenor bun şi cu un jucător de clasă mondială, Adrian Mutu. În acest sezon am învins-o pe Juventus şi cred că jucătorii mei au acum o mare încredere în faţa unui adversar italian", a declarat antrenorul bavarezilor, Louis van Gaal.

Beckham contra lui Manchester
Optimile de finală ale Ligii Campionilor vor prilejui şi întâlnirea dintre AC Milan şi Manchester United, două dintre cele mai galonate echipe ale competiţiei, cu zece trofee cucerite împreună. Va fi şi o întoarcere a "fiului rătăcitor" David Beckham, care va fi împrumutat de LA Galaxy la AC Milan din luna ianuarie şi care ar putea juca pe "Old Trafford" pentru prima oară după 2003, când s-a transferat de la Manchester United la Real Madrid. "Eu contra lui Manchester, ar fi formidabil, nu? Ar fi un meci foarte dificil, dar entuziasmant", declara mijlocaşul englez înaintea tragerii la sorţi.

LIGA CAMPIONILOR -OPTIMI DE FINALĂ

AC Milan - Manchester United
Olympique Lyon - Real Madrid
Meciul tur se va juca la 16 februarie 2010, iar returul la 10 martie 2010

Bayern München - Fiorentina
FC Porto - Arsenal
Meciul tur se va juca la 17 februarie 2010, iar returul la 9 martie 2010

Olympiakos - Bordeaux
VfB Stuttgart - FC Barcelona
Meciul tur se va juca la 23 februarie 2010, iar returul la 17 martie 2010

Inter Miloano - Chelsea
ŢSKA Moscova - FC Sevilla
Meciul tur se va juca la 24 februarie 2010, iar returul la 16 martie 2010

×
Subiecte în articol: sport