x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport MTS: Doina Melinte, secretar de stat la Sport

MTS: Doina Melinte, secretar de stat la Sport

de Ionut Paduraru    |    28 Iul 2009   •   00:00

Fosta mare atletă Doina Melinte a acceptat postul desecretar de stat pe probleme de sport în MTS, rămas liber de la 10 iulie, după demisia lui Octavian Bellu.



Melinte a declarat că a ajuns la un acord cu mi­nistrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, şi aşteaptă acum numirea oficială.
"Eu am acceptat propunerea, dar încă sunt la Bacău, la serviciu. Sunt un om de sport, conduc Direcţia Judeţeană de Sport Bacău din 1993 şi îmi doresc să demonstrez că experienţa mea poate folosi şi în noua funcţie. Aşa cum pe pistele de atletism la concursuri am demonstrat că sunt puternică, aşa vreau să arăt şi în noua postură că pot face faţă şi pot sprijini sportul românesc", a spus Melinte, precizând că priorităţile sale vor fi consolidarea sportului de masă şi rezolvarea problemelor legate de scăderea numărului de sportivi şi de baze sportive.

Doina Melinte este a treia personalitate sportivă propusă de COSR şi de federaţiile sportive pentru ocuparea postului de secretar de stat, după Mariana Bitang şi Elena Frâncu, care au refuzat. Ca sportivă, Doina Melinte a câştigat o medalie de aur în proba de 800 de metri, una de argint în proba de 1.500 de metri la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984 şi trei tiluri de campioană europeană la 1.500 de metri.

×
Subiecte în articol: sport