x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mulţumim, Pavel!

Mulţumim, Pavel!

de Vlad Ionescu    |    24 Sep 2009   •   00:00
Mulţumim, Pavel!
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Andrei Pavel, cel mai reprezentativ tenisman român de la Ilie Năstase încoace, a spus adio sportului de performanţă. Ieri, în ultimul meci de simplu din carieră, el a fost învins cu 6-3, 7-6 de uruguayanul Pablo Cuevas.



Nici că se putea găsi un cadru mai potrivit pentru acest meci de retragere decât terenul central al Arenelor BNR, loc în care Cneazul a scris o parte din istoria tenisului nostru. Din păcate, ora nepotrivită la care a fost programată întâlnirea a făcut ca tribunele să fie prea goale pentru un asemenea moment. Rezultatul de pe teren nici nu a contat, iar ultimele schimburi de mingi au fost urmărite în picioare, pentru ca la final publicul să scandeze numele lui Pavel şi să aplaude minute în şir. "Mă bucur că am jucat acasă ultima mea partidă. Tot timpul am vrut să câştig acest turneu, însă am reuşit doar la dublu, cu Gabriel Trifu. Am vrut să joc cât mai bine, dar vârsta şi-a spus cuvântul", a declarat Andrei Pavel, care a recunoscut că cele mai importante meciuri din cariera sa au fost cele din Cupa Davis.

DOMN ŞI PATRIOT
Din loja oficială, Ion Ţiriac a ţinut şi el să-i mulţumească lui Andrei. "Pavel a fost un mare jucător. Este un mare domn şi un bun patriot, care nu a cerut niciodată nimic de la federaţie. I-a venit timpul şi lui să se retragă, aşa cum ne-a venit tuturor, iar acum toată lumea ar trebui să-i mulţumească acestui om care şi-a demonstrat ataşamentul faţă de sport şi de ţară", a spus fostul tenisman, în timp ce Ilie Năstase a declarat că fără Pavel tenisul a devenit mai sărac.

CV Andrei Pavel

· Data naşterii: 27.01.1974

· Localitatea: Constanţa

· Înălţime: 1,83 m

· Greutate: 85 kg

· căsătorit cu Simone, are o fată (Caroline Elena)

şi un băiat (Marius)
· campion de juniori la Roland Garros (1992)

· a câştigat trei titluri ATP la simplu şi şase la dublu

· cel mai bun loc ATP: 15 (2004)

· a disputat 62 de meciuri în Cupa Davis

(debut 1991), din care a câştigat 40
· Premii: 5.216.831 de dolari



×
Subiecte în articol: sport