x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu a plecat in Italia

Mutu a plecat in Italia

11 Noi 2004   •   00:00

SPORT
Mutu a plecat ieri in Italia, avand mari sanse de a semna cu Juventus sau cu AS Roma. Dupa ce si-a cerut iertare suporterilor romani, Adrian Mutu a decolat ieri spre Italia, unde a demarat tratativele cu Juventus, echipa la care fotbalistul roman a fost pe cale sa ajunga in mai multe randuri.
DELIA GOMOESCU, MARIAN STEFAN

Click pentru a mari
REFUGIU. Mutu a trait la Parma, alaturi de fosta sa sotie, Alexandra, cea mai frumoasa perioada a vietii sale zbuciumate. A ales sa se intoarca in Italia, Torino fiind noul sau oras de adoptie
Destinul il aduce din nou pe Adrian Mutu in calea lui Juventus. Gruparea din Torino a pus ochii pentru prima data pe atacantul roman pe cand acesta juca la Verona. A vrut apoi sa-l transfere de la Parma in 2003, pentru ca in vara sa fie la un pas de a-l cumpara de la Chelsea. De fiecare data insa, tratativele au esuat. Poate ca abia acum a sosit momentul ca Mutu sa imbrace, in sfarsit, tricoul alb-negru al echipei antrenate de Fabio Capello.

NEGOCIERI. Fostul jucator al lui Chelsea a plecat ieri, in jurul pranzului, spre Milano, cu o cursa Alitalia. Pana cand isi va lamuri situatia, el urmeaza sa petreaca cateva zile alaturi de Alexandra si de fiul sau, Mario. Cel mai important lucru pentru care fotbalistul roman merge in Italia il reprezinta insa tocmai negocierile cu Juventus. Avand in vedere ca Mutu este impresariat acum de Alessandro Moggi, fiul directorului general al clubului italian, afacerea ar trebui sa se concretizeze fara probleme. De altfel, un reprezentant al gruparii torineze a confirmat pentru Reuters demararea tratativelor cu fotbalistul roman. "Mutu se va afla pe Delle Alpi, in aceasta seara (n.r. - aseara), pentru a urmari meciul de campionat dintre Juventus si Fiorentina. Apoi se va intalni cu unele persoane importante din conducerea clubului", a declarat oficialul italian. In plus, presa italiana vorbeste deja despre durata contractului, care ar urma sa se intinda pe o perioada de 5 ani si chiar de salariul jucatorului, care ar trebui sa se ridice la circa 2 milioane de euro pe sezon. Acordul cu Juventus ar urma sa fie insa valabil incepand din vara lui 2005.

OFERTE. Daca totusi nu va ajunge la o intelegere cu echipa din Torino, Mutu se poate gandi la alte destinatii, Roma, Parma, Lazio, Fiorentina, Bolton Wanderers sau Charlton fiind cateva dintre formatiile care l-ar dori pe "Briliant". In plus, nu este compromisa definitiv nici varianta Dinamo. Mutu insusi a confirmat marti ca nu exclude nici o revenire in Divizia A, iar in acest caz ar juca numai la echipa din Soseaua Stefan cel Mare. El a recunoscut ca aceasta ar fi o alegere "de suflet" si nu una financiara. De fapt, Adrian si-a exprimat atasamentul fata de culorile lui Dinamo alegand sa se prezinte in fata presei chiar in incinta clubului care l-a propulsat spre marea performanta.

RAGAZ

"Romania este casa mea, locul unde ma simt cel mai bine. Am ales sa vorbesc la Dinamo pentru ca aici ma simt in siguranta. In saptamanile viitoare voi decide pentru ce echipa voi semna. Daca voi alege Dinamo, acest lucru il voi face cu sufletul, nu financiar"

DRAGOSTE

"Nu voi fi secundul lui Anghel Iordanescu si al nimanui. Voi fi alaturi de echipa nationala cu tot ce pot, cu sufletul si cu prezenta mea fizica. Cat despre familie, Alexandra si Mario sunt doua persoane speciale pentru mine, pe care le iubesc foarte mult" - Adrian Mutu

LAMURIRI
Pentru moment, sanctiunea dictata in cazul Mutu este valabila doar in Marea Britanie. "Reprezentantii FA au admis ca suspendarea dictata de comisia lor de disciplina este valabila deocamdata doar pe teritoriul Angliei", a spus Paul Zaharia, purtatorul de cuvant al FRF. "Am luat legatura cu biroul de presa al FIFA, de unde ni s-a confirmat ca, pana la reunirea Comisiei de Disciplina a FIFA, decizia FA este valabila doar in Anglia", a mai adaugat Zaharia. El spune ca intre regulamentul FA si cel al FIFA exista si o contradictie. "Suspendarea dictata de englezi prevede ca sanctiunea sa se aplice la toate nivelurile, deci inclusiv la antrenamente. Acest lucru se bate cap in cap cu codul disciplinar in materie de dopaj al FIFA, care stipuleaza ca suspendarea la toate nivelurile se aplica abia la a treia abatere", a spus Zaharia. Pentru a lamuri situatia, FRF a trimis o scrisoare la FIFA in care intreaba daca jucatorul se poate antrena sau nu cu Dinamo.

PROCES?
Chelsea isi bazeaza actiunea pe care vrea sa o initieze in instanta impotriva lui Mutu pe precedentul creat de cazul argentinianului Ariel Ortega, informeaza Evening Standard. Clubul sustine ca Mutu datoreaza o parte din suma de 15,8 milioane de lire sterline pe care a platit-o Parmei pentru achizitionarea sa in august 2003. Fenerbahce a renuntat la mijlocasul Ariel Ortega, in martie 2003, deoarece acesta nu a mai revenit la echipa dupa un amical sustinut de nationala Argentinei in compania Olandei, iar apoi a incercat sa semneze un contract cu echipa argentiniana Newell’s Old Boys.

ALTA VARIANTA : COLEG CU CHIVU LA ROMA
AMICII. Buni prieteni si in afara gazonului, Chivu si Mutu ar putea deveni colegi la Roma
Desi cea mai credibila varianta este Juventus, cotidianul torinez Tuttosport scrie ca nu este exclus ca internationalul roman Adrian Mutu sa ajunga in vara la AS Roma! Echipa din Cetatea Eterna pare hotarata sa-l vanda pe Antonio Cassano, jucator aflat in conflict cu antrenorul Del Neri si cu oficialii romani. Astfel, "Briliantul" ar putea veni la gruparea giallorossa chiar in locul lui Cassano. Motivul pentru care formatia din capitala Italiei a pus ochii pe jucatorul roman este simplu: nu ar trebui sa plateasca pentru el nici o suma de transfer. Daca afacerea s-ar concretiaza, Mutu ar urma sa fie coechipier cu un alt roman, Cristi Chivu.

URMARIT
Potrivit cotidianului The Sun, Federatia Engleza de Fotbal este cu ochii pe Mutu tot timpul si pretinde sa fie la curent cu tot ceea ce face jucatorul. "Mutu a fost avertizat de FA: «Vrem sa stim unde te afli in fiecare zi»", scrie tabloidul britanic. The Sun precizeaza ca federatia engleza insista ca atacantul roman sa-i anunte in permanenta in legatura cu activitatile sale, astfel incat sa poata fi supus in orice moment controalelor antidoping, fie din partea engleza, fie din partea romana. El a solicitat sa fie testat in fiecare saptamana, dar FA a optat pentru varianta "cate un control pe luna".
×
Subiecte în articol: sport mutu roman echipa