x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu si Pancu, marii absenti cu Germania

Mutu si Pancu, marii absenti cu Germania

27 Apr 2004   •   00:00

Echipa nationala s-a reunit ieri in vederea amicalului cu Germania. Adrian Mutu nu va evolua sigur impotriva nemtilor, iar Daniel Pancu are si el sanse minime, din cauza unei accidentari.

IONUT PADURARU, MIHAI IGIROSANU

Pe langa Mutu, Pancu si Cernat, la meciul cu Germania, de miercuri, Generalul se mai plange si de putinele solutii pe care i le ofera campionatul intern. Aseara, de la ora 19:30, in Giulesti, tricolorii au efectuat antrenamentul oficial.

SITUATIE. „In ultimele zile am incercat sa gasesc un jucator de banda stanga in Divizia A, pentru ca oamenii pe care ii aveam eu pe lista - Cernat, Mitea, Zicu sau Gigel Coman - nu pot juca din diferite motive. Nu am reusit sa gasesc un inlocuitor. Cred ca la nemti nu poate aparea o astfel de problema", s-a lamentat Iordanescu. Referitor la jocul de miercuri, selectionerul a precizat: „Mi-am dorit mereu adversari puternici. As vrea sa intalnim Anglia sau Brazilia. Chiar daca mancam bataie, avem ce invata de la asemenea echipe".

PROBLEME. Medicul Pompiliu Popescu a prezentat situatia medicala la zi: „Mutu s-a ales la antrenamentul de joia trecuta cu o entorsa a ligamentului colateral al genunchiului stang. Pancu a jucat duminica 90 de minute, dar are o problema destul de grava la muschii aductori. Stelea m-a sunat si mi-a spus ca are si el o intindere la aductorii coapsei drepte, Andrei Cristea are un traumatism la genunchi, iar Cernat are o pancreatita acuta si are interdictie de a se antrena timp de 10 zile.

CONDITIE. Dat ca foarte probabil in lot dupa forfait-ul lui Mutu, Adrian Ilie nu a incaput, in cele din urma, pe lista selectionerului. Acesta a explicat motivele pentru care nu a apelat la serviciile „Cobrei", dar a precizat ca se bazeaza in continuare pe atacantul lui Besiktas: „Daca pana acum am incercat sa mai aduc la echipa nationala si jucatori cu probleme, pentru a-i ajuta, acum, cand am intrat in linie dreapta, nu mai pot face acest lucru. Multi «stranieri» au probleme contractuale la cluburi si acestea le pot influenta randamentul. Referitor la Ilie, acesta a jucat foarte putin in ultima perioada, aparand doar in doua meciuri ca titular. El nu reuseste sa prinda echipa la Besiktas, desi sunt convins ca Mircea Lucescu ii acorda tot sprijinul. Asta cred ca spune foarte multe".

Ganea: „Eram admiratorul lui Voeller"

  • Jurnalul National: Ionele, cum vezi meciul de miercuri?

    Ionel Ganea: Intalnim vicecampioana mondiala. Daca pierdem in fata lor, nu cred ca va fi o tragedie. Oricum, vom face totul sa alinam durerea din sufletele suporterilor. Ma bucur ca, dupa 5 ani, voi juca din nou in Giulesti.

  • Multi nu prea agreeaza jocul Germaniei.

    Eu cred ca fotbalul lor ar trebui sa fie foarte apreciat. Au o mentalitate de invingatori si cand au zi libera merg tot la stadion pentru a se pregati cat mai bine.

  • Ai vreun jucator german pe care il admiri?

    Imi place Ballack, dar nu prea am preferinte din echipa lor actuala. Pe vremuri, il admiram in mod deosebit pe Rudi Voeller.

  • Mai ai prieteni la Stuttgart, acolo unde ai jucat?

    Da, am vorbit duminica la telefon cu fostul meu partener, Kuranyi. Ne vom intalni miercuri seara. Am ambitia sa-i inscriu si lui Oliver Kahn. L-am invins o singura data, intr-un meci cu Bayern, dar arbitrul mi-a anulat golul pentru ofsaid.

  • Ce ai invatat in Germania?

    Am invatat sa respect oamenii si ca disciplina e foarte importanta.

    Neaga: „E ca o visina pe tort!"
    Paul Andone
    Dupa un retur excelent la Steaua, Rica Neaga a fost convocat pentru amicalul cu Germania.

  • Jurnalul National: Rica, ce reprezinta aceasta convocare pentru tine?

    Rica Neaga: Este incununarea evolutiilor mele bune de la Steaua, e ca o visina pe tort, cum se spune. Ma simt incredibil si sper sa devina o obisnuinta prezenta mea printre tricolori.

  • Te asteptai?

    Si da, si nu. Pentru mine este o recunoastere a faptului ca m-am schimbat si ca sunt pe un drum bun. Nimeni nu mai credea in mine cand am plecat in Arabia Saudita. Cine se gandea ca deceptia campionatului va ajunge la nationala? Nici macar parintii mei.

  • Iti pare rau ca nu vei juca alaturi de Mutu?

    Adi e prietenul meu si imi pare rau ca s-a accidentat. Cand el are probleme, nu ma simt nici eu bine. Sunt foarte deranjat si de faptul ca tot felul de femei incearca sa-si faca reclama gratuita pe spatele lui.

  • Vezi in viitor un cuplu Mutu - Neaga in atacul nationalei?

    Trebuie sa am evolutii constant bune pentru a demonstra ca aceasta convocare nu este intamplatoare.

  • Cum vezi meciul cu Germania?

    Este un joc tare, cu un adversar redutabil. Vine vicecampioana mondiala la Bucuresti, asa ca trebuie sa ne prezentam la inaltime.

    Bogdan Lobont: "Nu i-am suportat niciodata pe nemti"

    Bogdan Lobont a declarat aseara, dupa primul antrenament al nationalei pentru amicalul cu Germania, ca nu are nici un jucator favorit in echipa lui Rudi Voller. "Mie personal nu imi place echipa Germaniei. Nu i-am suportat niciodata pe nemti", a spus portarul lui Ajax. De la acest prim antrenament, desfasurat pe stadionul "Rapid", au lipsit Pancu, Mutu, Stelea, Cernat si Cristea, cei cinci jucatori cu probleme medicale din lotul Romaniei. Dintre acestia, doar Stelea a fost prezent in Giulesti, urmarindu-si colegii de pe banca de rezerve. Antrenamentul a constat intr-o miuta, la care nu au participat Ganea, Ghionea, Dancia si Chivu, jucatori care au evoluat duminica la echipele de club si au facut ieri doar recuperare. La antrenament a asistat intreaga conducere rapidista - patronul George Copos, presedintele Ioan Becali si antrenorul Viorel Hizo -, dar si cativa ziaristi germani. (Catalin Fainisi)

    Bilete scumpe

    Mircea Sandu i-a contrazis ieri pe cei care au apreciat drept „piperate" preturile biletelor pentru meciul cu Germania, dand exemplu partida Ungaria - Brazilia, unde pretul unui tichet de intrare va fi cuprins intre 25 si 100 de euro. Sandu a mai precizat ca FRF va incasa maximum 80.000 de euro din vanzarea biletelor la acest meci. Preturile biletelor pentru partida de miercuri sunt urmatoarele: peluze - 150.000 lei, tribuna a II-a - 250.000 lei, tribuna I - 400.000 lei, tribuna 0 - 1.500.000 lei.

    Lotul Romaniei

    Iordanescu a convocat 26 de jucatori: Bogdan Lobont, Bogdan Stelea, Marius Popa - portari, Flavius Stoican, Cosmin Contra, Adrian Iencsi, Cristian Chivu, Mirel Radoi, Razvan Rat, Sorin Ghionea, Cristian Dancia, Cosmin Barcauan - fundasi; Florentin Petre, Daniel Pancu, Ovidiu Petre, Nicolae Dica, Mihaita Plesan, Andrei Cristea, Dan Alexa, Gabriel Caramarin - mijlocasi; Ionel Ganea, Marius Niculae, Adrian Mutu, Ionel Danciulescu, Adrian Neaga - atacanti. Din acestia vor ramane doar 22.

    Vom juca si in alb

    La Casa Fotbalului a avut loc ieri si prezentarea noului echipament al nationalei, cu care tricolorii vor evolua in preliminariile CM 2006. Momentul lansarii a fost special ales inainte de meciul cu Germania, Adidas fiind si sponsorul principal al vicecampioanei mondiale. Echipamentul principal va avea tot culoarea galbena, surpriza aparand in cazul echipamentului de rezerva, care va fi alb complet, cu insertii tricolore pe tricou si jambiere. Cei care au facut-o pe modelele au fost tricolorii Rat, Iencsi si Contra. Mircea Sandu a dezvaluit ca nu s-a pus niciodata problema ca nationala sa joace in albastru, actualul echipament fiind comandat cu mai bine de sase luni in urma, inainte de ratarea calificarii la EURO 2004.

    Nemtii l-au recuperat pe Ballack

    Nationala Germaniei soseste azi la Bucuresti si va fi cazata la Hotelul Crowne Plaza. Selectionerul Rudi Voeller se va baza pe Michael Ballack (Bayern Munchen), Kevin Kuranyi (VfB Stuttgart) si Torsten Frings (Borussia Dortmund), toti trei fiind recuperati si evoluand in week-end pentru echipele lor de club. In schimb, Voeller i-a pierdut pe Christian Woerns (Borussia Dortmund) si pe Christian Rahn (Hamburger SV), accidentati. In ultimele intalniri directe, Romania si Germania au remizat, 1-1.
  • ×
    Subiecte în articol: sport mutu germania