x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport N-a auzit de Petrovschi

N-a auzit de Petrovschi

06 Noi 2004   •   00:00

Fosta campioana olimpica la gimnastica Lavinia Milosevici critica atitudinea Oanei Petrovschi fata de antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang, spunand ca "doi oameni de milioane nu merita un asemenea tratament".

SORIN ANGHEL

EDUCATIE. Chiar daca are un palmares mult mai bogat decat Petrovschi, Lavinia Milosevici nu isi permite sa o critice pe Mariana Bitang
Lumea sportului si a gimnasticii in special a ramas interzisa dupa ce fosta gimnasta Oana Petrovschi a initiat o actiune judecatoreasca, prin care solicita Federatiei Romane de Gimnastica si antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang suma de 1,5 miliarde de lei drept despagubire pentru tratament inuman.

ATASAMENT. In apararea celor doi tehnicieni de la lotul national de gimnastica au sarit, ca dovada a solidaritatii care exista intre campionii adevarati, mai multe sportive, care si-au trecut in CV medalii olimpice. "Eu am stat 6 ani la lotul national. Am trait cu ei zi de zi in cantonamentul de la Deva si nu am avut nici un fel de probleme. Sunt doi oameni de milioane si nu cred ca merita ca imaginea lor sa fie acum manjita", a declarat Lavinia Milosevici.

CLASIFICARE. Acuzatiile aduse Marianei Bitang de catre Petrovschi i se par lipsite de temei Laviniei. "Nu este Oana Petrovschi in masura sa vorbeasca despre antrenorii de la lotul national. Nu imi permit nici eu si nici celelalte fete, Gina Gogean, Simona Amanar, Maria Olaru sau Andreea Raducan, care am reprezentat ceva in gimnastica. In schimb o face aceasta fata, care nu a fost altceva decat o speranta a gimnasticii, si nu si-a depasit niciodata acest statut. Imi pare rau, dar eu nu am auzit de Oana Petrovschi decat dupa aceste scandaluri pe care le provoaca insa cu regularitate", spune Lavinia, multipla campioana olimpica si mondiala. Ea a ramas intr-o relatie foarte buna cu Mariana Bitang, careia ii cere tot timpul sfaturi.

ALIAT

"Daca vrei sa faci sport de performanta, trebuie sa iti asumi niste riscuri. Dar asta nu inseamna ca Octavian Belu sau Mariana Bitang si-au permis sa se joace vreodata cu viata vreunei gimnaste. Nu vad care este rostul acestui atac, mai ales ca tintele sunt doi oameni care au facut o imagine buna Romaniei. Oana Petrovschi nu are dreptul sa vorbeasca" - Gina Gogean, fosta gimnasta

PETROVSCHI
Oana Petrovschi locuieste in clipa de fata la Deva, acolo unde este eleva in clasa a XII-a la liceul cu program sportiv din localitate. "Trebuie sa ma operez in Germania, si pentru asta am nevoie de 15.000 de euro. Dupa asta trebuie sa urmez tratament, ceea ce presupune ca an de an sa merg la Techirghiol, plus tot felul de sedinte de fizioterapie", a explicat fosta gimnasta de ce are nevoie de bani. Atunci cand a fost contactata de Jurnalul National, a spus ad-literam ca "le-am dat bani din castigurile mele antrenorilor de la lotul de gimnastica". Dupa terminarea liceului, Oana Petrovschi intentioneaza sa urmeze cursurile Facultatii de Jurnalism din Timisoara. In clipa de fata, ea colaboreaza cu doua publicatii locale din Deva, semnand articole in paginile de sport. "Ma bucur foarte mult atunci cand scriu de gimnastica. Mi se umple sufletul de fericire", explica Oana.

AJUTOR DE LA BITANG
Fosta mare gimnasta este internata alaturi de fiica sa, in varsta de 8 luni, la Spitalul "Grigore Alecsandrescu", pentru un control de rutina. "Doamna Mariana Bitang s-a zbatut in stanga si in dreapta ca sa ajung pe mana celor mai buni doctori din Romania", a declarat Milosevici.
×
Subiecte în articol: sport oana petrovschi bitang