x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Naţionala îşi caută o nouă identitate în Ucraina

Naţionala îşi caută o nouă identitate în Ucraina

de Vlad Ionescu    |    28 Mai 2010   •   00:00
Naţionala îşi caută o nouă identitate în Ucraina
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Intact Images

Reprezentativa de fotbal a României va disputa sâmbătă, la Lvov, de la ora 20:30 primul meci din seria de trei jocuri amicale programate în această primăvară. Adversar va fi naţionala Ucrainei, echipă care şi ea îşi linge rănile provocate de ratarea calificării la turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud.

Acesta este prima partidă de verificare a tricolorilor după umilitoarea înfrângere suferită în luna martie, la Timişoara, în faţa Israelului, scor 0-2. Selecţionerul Răzvan Lucescu intenţionează să testeze mai mulţi jucători tineri pentru a vedea pe cine se poate baza în vederea preliminariilor Campionatului European din 2012, care vor începe în toamna acestui an.

Ucraina pare o echipă în formă, dovadă stând victoria cu 4-0 obţinută în urmă cu trei zile în faţa Lituaniei. Selecţionerul Miron Markevici îşi doreşte neapărat un nou succes, mai ales că ex-sovieticii au un palmares negativ în întâlnirile cu România. "Un rezultat favorabil îţi aduce un moral bun. De aceea avem nevoie de victorie. România face parte din clasa de mijloc a naţionalelor europene. Principalul lucru este că adversarii vor juca împotriva noastră cu echipa de bază, aşa că nu va fi un meci uşor", a declarat Markevici.

Până acum, cele două echipe s-au întâlnit de trei ori, victoria revenind de fiecare dată României. Ultimul meci s-a disputat la 20 august 2003, la Doneţk, când tricolorii au câştigat cu 2-0. Dintre jucătorii de atunci, în lotul de acum se regăsesc Bogdan Lobonţ, Cristian Chivu, Gabriel Tamaş, Răzvan Raţ, Mirel Rădoi şi Daniel Niculae.

Jocul cu Ucraina va fi cel de-al 606-lea din palmaresul echipei naţionale a României:
general:      605   271   149   185   1014-794
deplasare:  292     91     85   116     379-453

Echipe probabile:
România: Lobonţ - Maftei, Tamaş, Chivu, Raţ - Roman, Rădoi, Ghioane, C. Tănase - Bilaşco, An. Cristea. Antrenor: Răzvan Lucescu.
Ucraina: Goriainov - Husiev, Mihalic, Cigrinski, Kobin - Timoşciuk, Rotan, Konoplianka, Aliev - Şevcenko, Milevski. Antrenor: Miron Markevici.
Partida va începe la ora 20:30 şi va fi transmisă în direct de Pro TV.

Echipa naţională va pleca, duminică, într-un stagiu de pregătire de o săptămână la Villach (Austria), în cadrul cărui va disputa alte două jocuri de verificare: cu Macedonia (2 iunie, la Villach) şi cu Honduras (5 iunie, la St. Veit an der Glan). Cantonamentul austriac se va încheia pe 5 iunie.

Naţionala României va disputa primul meci oficial din preliminariile CE 2012 împotriva Albaniei, pe 3 septembrie, la Piatra Neamţ.

×