x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Naţionala merge la Europene

Naţionala merge la Europene

de Vlad Ionescu    |    28 Mai 2010   •   00:00
Naţionala merge la Europene
Sursa foto: Andrei Moise/Intact Images/Gazeta Sporturilor

Reprezentativa feminină de handbal a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European din luna decembrie, după victoria cu scorul de 44-23 obţinută în deplasare, în faţa Portugaliei. Meciul, disputat la Leiria, a fost dominat de la un capăt la celălalt de elevele antrenorului Radu Voina, care au avut încă de la pauză un avantaj de opt goluri (20-12), pe care l-au mărit în repriza a doua.

Golgetera formaţiei noastre a fost Cristina Neagu (foto), cu şapte reuşite. Celelalte goluri au fost marcate de Iulia Puşcaşu (6), Ionela Stanca (6), Patricia Vizitiu (5), Narcisa Lecuşanu (3), Adriana Nechita (3), Cristina Vărzaru (2), Ada Moldovan (2), Melinda Geiger (2), Maria Tivadar (2) şi Valentina Elisei (1). Într-un alt meci din grupa I preliminară, Ucraina a dispus, tot în deplasare, de Elveţia, cu scorul 33-24, meci în care cele trei internaţionale de la Oltchim, Pidpalova, Şimkute şi Vaşciuk, au înscris împreună 13 goluri.

În clasamentul grupei conduce Ucraina cu 9 puncte, urmată de România cu 7 puncte, care şi-au asigurat deja calificarea la turneul final din Danemarca şi Norvegia. În ultimul meci, de palmares, România va întâlni Elveţia. Partida se va disputa sâmbătă, la Târgu Mureş.


Răgaz pentru Voina
Preşedintele clubului Oltchim, Ioan Gavrilescu, a anunţat că i-a propus antrenorului Radu Voina prelungirea contractului, acesta având termen până luni pentru a lua o decizie. "Am avut o scurtă discuţie cu dânsul şi ne-a explicat că încă nu e decis. Ne-a spus că nu va pleca la altă echipă, dar că se gândeşte serios să se lase de antrenorat şi să se dedice mai mult familiei. L-am înţeles şi i-am dat un termen. Luni va trebui să ne spună, ori laie, ori bălaie, pentru că avem şi noi planurile noastre şi trebuie să ştim cu cine plecăm la drum", a spus Gavrilescu, care a adăugat că nu are în momentul de faţă o variantă de rezervă, în cazul în care Voina va pleca.

În ceea ce priveşte necesitatea întăririi lotului pentru sezonul viitor, oficialul vâlcean a declarat: "Din păcate, nu am reuşit nici un transfer până acum. Din ţară nu prea avem ce să aducem, iar din străinătate vin greu jucătoare. Unele au pretenţii exagerate, altora nu le place România şi tot aşa. Ne-ar mai trebui un centru, poate şi interi, dar sincer m-aş mulţumi cu un centru de valoare. Vom vedea".

×
Subiecte în articol: sport