x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Naţionala: Nervi şi pietre la plimbare

Naţionala: Nervi şi pietre la plimbare

de Madalina Corbeanu    |    07 Sep 2008   •   00:00
Naţionala: Nervi şi pietre la plimbare

Program de voie pentru tricolori înaintea meciului cu Lituania: după ce vineri seară s-au relaxat la biliard, bowling şi rummy, elevii lui Victor Piţurcă au vizitat ieri-dimineaţă Grădina Botanică din Cluj.


Din prilej de relaxare, plimbarea de dimineaţă s-a transformat însă în motiv de enervare pentru unii jucători, supăraţi că ziariştii şi-au făcut apariţia şi de această dată. Cei mai iritaţi au fost dinamoviştii Bogdan Lobonţ şi Gabi Tamaş, dar şi antrenorul cu portarii Gabriel Boldici, care le-au reproşat pe un ton injurios reprezentanţilor presei că îi filmează şi îi fotografiază. Lobonţ şi Tamaş nu s-au mulţumit însă doar cu înjurăturile şi au aruncat cu pietre în musafirii nedoriţi. În timpul plimbării, componenţii naţionalei s-au intersectat în Grădina Botanică şi cu două mirese, iar după aproximativ o oră s-au întors la hotel, nu înainte ca unii dintre ei să le atragă din nou atenţia cameramanilor să nu îi mai filmeze.


NEGARE. Într-un comunicat apărut pe site-ul FRF, forul condus de Mircea Sandu neagă incidentele de la Grădina Botanică şi acuză atitudinea jurnaliştilor, care “au hărţuit” jucătorii, deşi “nu era programată nici o activitate de presă”. “Totul a culminat cu intrarea jucătorilor pe poarta Grădinii Botanice, cînd, efectiv, printre fotbalişti s-au interpus aproximativ 15 ziarişti (cameramani, reporteri, redactori şi chiar şoferi). Faptul relatat de jurnalişti, cum că jucătorii i-au înjurat şi că ar fi aruncat cu pietre în direcţia acestora, dacă s-ar fi întîmplat, ar fi, într-adevăr, o atitudine reprobabilă. Numai că aceste fapte nu au fost confirmate. Departamentul de Presă şi Relaţii Publice al FRF face precizarea clară şi fermă că această permanentă atitudine a unor reprezentanţi ai mass-media, de a hărţui jucătorii echipei naţionale, nu este conformă cu normalitatea unei activităţi de presă, nici cu respectul faţă de jucători, acelaşi pe care presa îl pretinde din partea tricolorilor”, se arată în comunicat.

 


ACCIDENTARE. După ce reprezentanţii naţionalei au acuzat staff-ul medical al Stelei pentru recidiva accidentării de la gleznă a lui Bănel Nicoliţă, gruparea din Ghencea a replicat pe site-ul său oficial. “Spre sfîrşitul partidei cu Galatasaray, Bănel a suferit o entorsă minoră la nivelul gleznei stîngi, cu afectarea ligamentului tibiotalar stîng. După ce a efectuat investigaţii medicale, acesta a intrat într-un program separat de pregătire, în urma căruia a înregistrat progrese vizibile”, se arată într-un comunicat, în care mai scrie că jucătorul nu a acuzat dureri la antrenamentele făcute ulterior şi de aceea a fost folosit în meciul cu Pandurii: “În astfel de situaţii, după un efort susţinut, este normal ca jucătorul să se resimtă fizic şi să aibă nevoie de continuarea tratamentului specific entorsei de gleznă, nefiind suficiente şedinţele de pregătire alături de coechipieri. În momentul în care Bănel a plecat în cantonamentul echipei naţionale, Steaua a comunicat în scris starea medicală a acestuia. Medicul echipei noastre s-a aflat în continuă legătură cu jucătorul”.


“Nu am văzut exact ce s-a întîmplat între jucători şi jurnalişti la Cluj, dar probabil că erau tensionaţi înaintea meciului cu Lituania. Nu cred că Tamaş şi Lobonţ au acumulat nervi de la echipa de club, pentru că presiunea este pusă pe antrenorul Mircea Rednic, nu pe jucători”
Jean Vlădoiu, antrenor secund Dinamo


“Eram lîngă Tamaş, dar nici unul dintre noi nu a înjurat sau a aruncat cu pietre. Nu e normal să ni se denigreze imaginea. Doar ne-am plimbat”
Cristian Săpunaru, fundaş

×
Subiecte în articol: sport