x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nebunie generală!

Nebunie generală!

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    30 Iun 2008   •   00:00
Nebunie generală!

FINALĂ  ●  Germania – Spania
Confruntarea de aseară de pe stadionul "Ernst Happel" din Viena, a cărei miză a fost titlul continental la nivelul primelor reprezentative, aproape că a paralizat activitatea în cele două ţări implicate.



FINALĂ  ●  Germania – Spania
Confruntarea de aseară de pe stadionul "Ernst Happel" din Viena, a cărei miză a fost titlul continental la nivelul primelor reprezentative, aproape că a paralizat activitatea în cele două ţări implicate.

Începînd de la autorităţile statului şi terminînd cu cetăţenii simpli, germanii şi spaniolii au trecut ieri pe plan secund îndeletnicirile lor cotidiene, finala lui Euro 2008 captîndu-le toată atenţia.

MOBILIZARE. În toate marile oraşe ale Germaniei au fost instalate ecrane-gigant, pe care suporterii Mannschaftului au putut urmări partida cu Spania. Cea mai mare afluenţă de public era de aşteptat să se consemneze la Berlin, la Poarta Brandenburg, centrul istoric şi emblematic al capitalei Germaniei fiind neîncăpător şi cu ocazia meciului din semifinale cu Turcia, cînd a fost luat cu asalt de peste jumătate de milion de nemţi. Tot febra finalei Campionatului European din acest an a determinat autorităţile berlineze să solicite şcolilor să le dea liber elevilor azi, pentru ca aceştia să poată participa la întîlnirea cu componenţii naţionalei. "Este foarte important pentru noi ca echipa să fie sărbătorită în Germania, iar Berlinul a devenit, după Cupa Mondială din 2006, a doua casă pentru noi", a declarat Oliver Bierhoff, managerul general al naţionalei Germaniei. Elevii lui Joachim Low vor sărbători cu fanii în această după-amiază, la Poarta Brandenburg, indiferent de rezultatul finalei, ceremonia urmînd a fi transmisă în direct de mai multe canale de televiziune germane.

REPROGRAMARE. Ţinînd cont de ora de începere a finalei, constructorii de automobile din Germania au modificat şi ei programul de lucru. Astfel, la Volkswagen, Audi, Daimler şi Opel echipele de noapte au intrat în tură după meci, iar cele de zi au plecat de la serviciu mai devreme, la ora 21:00, cu 45 de minute mai devreme înainte de startul întîlnirii de la Viena. Calificarea Spaniei în finala Campionatului European de la Viena, după o pauză de 24 de ani, nu putea să-i lase impasibili pe vulcanicii suporteri iberici. Numai ieri, în ziua meciului, aeroportul capitalei Austriei s-a transformat într-o adevărată maree roş-galbenă, 35 de chartere şi 280 de avioane particulare plecate din toate colţurile Spaniei aterizînd încărcate cu fani ai lui Torres şi compania.

Euro 2008, succes de casă

Potrivit unui studiu al MasterCard, unul dintre sponsorii oficiali ai competiţiei găzduite de Austria şi Elveţia, finala lui Euro 2008 va aduce un beneficiu de cel puţin 300 de milioane de euro. Acestea, precizează MasterCard, provin din imaginea jucătorilor, drepturile de exploatare ale sponsorilor, publicitate şi medii audiovizuale, iar pentru ţara învingătoare şi prin cîştigurile generate de încrederea consumatorului. Pentru UEFA, Euro 2008 va aduce cîştiguri ce se cifrează la 1,4 miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: sport