x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nervi pentru Irimia

Nervi pentru Irimia

12 Mar 2004   •   00:00

Presedintele Rapidului, Ioan Becali, nu a dorit sa precizeze cat a platit Sportului Studentesc pentru Cristi Irimia, dar dupa unele surse suma ar fi de un milion de dolari.

Rapidul si-a prezentat ieri ultima achizitie inainte de inceperea returului. Dupa ce l-a vandut pe Soava la Spartak Moscova, Dan Petrescu si-a completat lotul cu fundasul Cristian Irimia, de la Sportul Studentesc.

ARGUMENT. "A fost jucatorul pentru care am tratat cel mai mult pentru ca Vasile Siman, patronul Sportului, s-a lasat foarte greu convins. Irimia ne-a costat foarte multi nervi, mai multi decat bani. Siman a tinut foarte mult de jucator, mai mult decat in cazul celorlalti jucatori, dar de data asta l-am palmuit. Prin venirea lui Irimia speram ca cei trei jucatori veniti de la Sportul sa se angreneze bine si din vara sa pornim constructia unei formatii care sa atace Europa", a declarat presedintele Rapidului, Ioan Becali. Acesta a refuzat sa dezvaluie suma pe care a platit-o gruparii din Regie in schimbul jucatorului. "Sumele pentru care semnez le voi dezvalui numai organelor de control", a precizat Becali, dar dupa unele surse.

PRONOSTIC. Si antrenorul Dan Petrescu a marturisit ca tratativele pentru Irimia au fost cele mai dificile din aceasta iarna, dar ca efortul a meritat. "Am luat jucatori de la Sportul pentru ca am lucrat cu ei si ii cunosc foarte bine. Ei au mari sanse sa ajunga in echipa nationala, iar cel putin unul dintre ei va fi om de baza. Pe Irimia il cunosc foarte bine si nu va avea probleme de adaptare ", a spus "Bursucul" despre Irimia, care va purta la Rapid tricoul cu numarul doi.
( PAUL ANDONE SORIN ANGHEL )

Iordanescu spune ca vor aparea blaturi

Selectionerul Anghel Iordanescu contesta cu vehementa trecerea din mers la sistemul cu 18 echipe. "Daca acest pas va fi facut din aceasta iarna, mai mult ca sigur vor reaparea meciurile strategice. Va retrograda o singura echipa, al carei nume se va afla dupa cateva etape, apoi lupta la varf va fi viciata. De ce sa nu se faca un campionat cu 22 de echipe?", a declarat ironic "Generalul".

Lutu a plecat la Craiova, via Rapid

Mijlocasul Ionut Lutu, care a evoluat ultima oara in Cipru, la Apollon Limasol, a fost cedat ieri definitiv de clubul din Giulesti Universitatii Craiova. Jucatorul a semnat un contract pe o durata de trei ani, urmand a avea un salariu de 25.000 de dolari. Pentru Lutu, Dinel Staicu a platit Rapidului 60.000 de dolari. "Mi-am dorit mereu sa revin la Craiova pentru ca aici m-am simtit cel mai bine", a spus jucatorul.

Becali ameninta cu demisia

In Adunarea Generala a FRF care va avea loc luni, 15 martie, se va supune la vot marirea numarului de echipe in Divizia A, de la 16 la 18. "Clubul nostru nu vrea 18 echipe in prima liga. Mai mult de 16 echipe in primul esalon al fotbalului romanesc ne duce cu gandul ca se va petrece ceva necurat. Cred ca in Adunarea Generala sunt oameni care realizeaza ca fotbalul este pana la urma o competitie. Ce, in Divizia B nu se joaca fotbal? Nici clima nu ne permite sa avem 18 echipe in Divizia A. Asa ceva nu este normal. Daca aveam si noi cinci sau sase echipe in cupele europene, era de inteles atitudinea celor care vor sa marim numarul de echipe in Divizia A. Dar la noi joaca in Europa doar primele doua, iar restul se ocupa de mismasuri. Gino Iorgulescu vrea sistem ca in NBA, unde nu retrogradeaza nimeni. Probabil ca face asta deoarece este mai inalt si ajunge usor la cos. Daca se revine la 18 echipe in Divizia A sunt in stare sa parasesc postul de presedinte al Rapidului", a declarat Ioan Becali.

Un milion de dolari in 6 luni pentru Siman

Scandalurile financiare din curtea Sportului Studentesc sunt de notorietate. Nu numai jucatorii au de primit bani din partea lui Vasile Siman, ci si fostul antrenor Ioan Andone sau directorul sportiv Romeo Chihaia, ba chiar si angajati din club, sau jandarmii care asigurau ordinea la meciurile de pe teren propriu. Cu sacii in caruta la finele turului, locul 1 in seria I a Diviziei B, Siman a inceput iar sa vanda, cu precadere amicului Ioan Becali. Astfel, in iarna, pentru "pachetul" format din antrenorul Dan Petrescu si jucatorii Galamaz si Negru, Siman a incasat 500.000 de dolari de la Rapid. Fara a-l pune la socoteala pe Irimia, o suma piperata, Siman se poate lauda cu incasari de peste un milion de dolari. Cu toate acestea, angajatii clubului din Regie se plang mai departe ca nu sunt platiti. (Paul Andone, Vicentiu Neagoe)

×
Subiecte în articol: sport irimia echipe siman