x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Novak Djokovici a câştigat pentru a patra oară turneul Australian Open

Novak Djokovici a câştigat pentru a patra oară turneul Australian Open

28 Ian 2013   •   07:51
Novak Djokovici a câştigat pentru a patra oară turneul Australian Open
Sursa foto: GUILLAUME HORCAJUELO/EPA

Tenismanul sârb Novak Djokovici, cap de serie numărul 1, a câştigat, duminică, pentru a patra oară turneul Australian Open, impunându-se în finala cu al treilea favorit, britanicul Andy Murray, scor 6-7 (2/7), 7-6 (7/3), 6-3, 6-2 - informeaza Mediafax pe site-ul sau.

"Ce bucurie! Este un sentiment incredibil să câştig încă o dată acest trofeu. Categoric acesta este turneul meu preferat de Grand Slam", a declarat sârbul.

"Am 25 de ani şi am câştigat deja şase titluri de Grand Slam. Este incredibil", a spus sportivul sârb, înainte de a le oferi ciocolate jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă. "Fiecare victorie este foarte specială. Să fac istorie câştigând de trei ori consecutiv, văzând toate numele mari de pe acest trofeu, este extraordinar. Sunt foarte bucuros şi încrezător pentru ceea ce va urma. Fiecare moment al vieţii mele este o binecuvântare. Sunt atât de mulţi sportivi care vor să fie cei mai buni în ceea ce fac, iar eu am şansa de a mă afla în această poziţie. Oricine poate avea o zi proastă, dar eu sunt conştient că trăiesc o aventură incredibilă", a adăugat Djokovici.

Djokovici, numărul 1 mondial, a mai câştigat primul turneu de Grand Slam al anului în 2008, 2011 şi 2012. El a devenit primul jucător din era Open care s-a impus la Australian Open de trei ori consecutiv.

De asemenea, cu acest succes al său de la Melbourne, al şaselea de Grand Slam, Djokovici i-a egalat pe Roger Federer şi Andre Agassi, care au câştigat şi ei de patru ori turneul Australian Open.

Doar doi jucători, ambii australieni, au mai reuşit să se impună de trei ori consecutiv la Melbourne, Jack Crawford în anii '30 şi Roy Emerson în anii '60, înainte de era Open, care a început în 1968.

×