x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Nu a fost nici o ceartă"

"Nu a fost nici o ceartă"

de Ionut Paduraru    |    29 Dec 2009   •   00:00
"Nu a fost nici o ceartă"
Sursa foto: /AGERPRES

La două zile după ce şi-a reziliat contractul cu Unirea Urziceni, Dan Petrescu a organizat o conferinţă de presă în care a încercat să explice motivele despărţirii de gruparea campioană.



Petrescu a declarat că a luat această decizie din motive personale, subliniind că nu are nimic de reproşat nici unui oficial, jucător sau angajat al clubului. "În viaţă trebuie să iei decizii, în antrenorat la fel. În ultimii şapte ani am tot luat decizii şi vă spun că nu e uşor să faci asta, dar aproape mereu le-am luat pe cele corecte. Am obţinut la Urziceni multe performanţe care ar fi fost poate mai greu de realizat în altă parte. Regret că nu am cucerit şi Cupa. Dar poate mă voi întoarce într-o zi, dacă voi fi dorit. Acum am decis să mă despart de Unirea Urziceni din motive personale, nu a fost nici o ceartă. Plec în relaţii amicale cu toată lumea, de la patron la masor şi femeia de serviciu. Nu am ce să reproşez nimic nimănui. A fost o decizie grea, dar personală, pe care nu aş vrea să o discut prea mult, o ţin pentru mine şi pentru familia mea", a spus Dan Petrescu, urând succes fostei sale echipe pentru obţinerea unui nou titlu de campioană: "Am avut şi şansa de a avea linişte, iar acest lucru m-a ajutat să creez un grup fantastic, cu care am avut rezultate. Nu s-a pierdut ceva important, jucătorii nu au plecat, iar dacă jucătorii rămân, Unirea se va bate la câştigarea campionatului. Sper să primesc şi eu o medalie la finalul sezonului. Nu am ce să le reproşez, ei sunt extraordinari".

A REFUZAT OFERTELE DIN ŢARĂ
Dan Petrescu a mai dezvăluit ieri că a fost contactat de conducătorii mai multor cluburi din Liga 1 după ce şi-a reziliat contractul cu Unirea Urziceni, dar a respins propunerile venite. "În cariera de antrenor, două echipe mi-au rămas în inimă, Unirea şi Sportul, unde m-am format ca antrenor. Când s-a aflat că am încheiat contractul, am primit telefoane de la mai multe cluburi. Nu mă interesează nici o echipă din România, dacă aş fi rămas în România, aş fi rămas aici", a spus Petrescu.

Evaziv cu viitorul

Dan Petrescu a evitat să vorbească despre echipa pe care o va prelua, susţinând că nu a luat încă o decizie. "Sunt mai multe cluburi interesate acum, e şi normal. Sper să iau decizia cea mai bună pentru mine şi familia mea. E şi un club din Anglia care mă doreşte, dar nu e din prima ligă. M-ar interesa să o iau de la zero cu o altă echipă, îmi plac proiectele lungi", a spus "Bursucul". Impresarul Victor Becali, un apropiat al tehnicianului, a recunoscut că echipa rusă Kuban Krasnodar este o posibilă destinaţie: "Nu ştiu ce putea să facă mai mult la Unirea, probabil s-a gândit serios şi la partea financiară. Nu ştiu unde va ajunge, Kuban e o variantă".

Vor antrenor străin

Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a recunoscut parţial interesul pentru selecţionerul Răzvan Lucescu. "Presiunea este mare, pentru că am avut rezultatele neaşteptat de bune. Din punct de vedere fotbalistic, nu-i va fi greu noului tehnician, pentru că echipa e foarte bine pregătită. Ne preocupă să găsim un tehnician pe care noi îl vrem. Va fi un antrenor străin, care nu a mai lucrat în România, problema este dacă vine acum sau din vară.

Îmi doresc ca Răzvan Lucescu să ne ajute până în vară, pentru că tot nu va avea acţiuni la echipa naţională. Obiectivul nostru e calificarea într-o cupă europeană, titlul este greu de luat", a spus Stoica.

×
Subiecte în articol: sport