x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Nu stiu daca mai raman"

"Nu stiu daca mai raman"

04 Iun 2004   •   00:00

Patronul lui Apulum Alba-Iulia, Emanoil Savin e mandru de performanta realizata de echipa ardeleana in primul an de Divizia A. "Este clar pentru toata lumea ca Apulum a fost revelatia acestui campionat", a spus acesta. Cu toate acestea, el avertizeaza ca ar putea parasi echipa.

PAUL AND ONE - Busteni

Numele lui Emanoil Savin in sport se leaga de in primul rand de performanta reusita de echipa de handbal feminin Universitatea Remin Deva. In 2002, echipa din Deva a cucerit Challenge Cup, invingand in doua meciuri puternica echipa germana Borussia Dortmund. "Am fost singurul care am premiat echipa. Deva castigase o cupa europeana si nimeni nu ne-a bagat in seama. Nici de la federatie, nici de la Ministerul Sportului", a povestit Savin.

BUSTENI. Finantatorul lui Apulum este galatean la origine, el fiind si fotbalist la nivelul Diviziei C. "In acele vremuri, la Divizia C erau fotbalisti cum nu sunt azi la multe echipe din prima divizie. Am promovat cu Otelul Galati in C si am jucat primul meci de pe actuala arena. Tin minte ca nu existau decat porti. In ’82 am ajuns la Carpati Sinaia, ulterior jucand si la Caraiman Busteni. Atunci m-am indragostit de Valea Prahovei si am decis sa ma stabilesc aici", povesteste Savin.

ALBA-IULIA. Intrebat cum a ajuns sa investeasca la Apulum, Emanoil Savin a spus: "Am preluat echipa din Alba-Iulia in noiembrie, dupa meciul cu Dinamo, la rugamintea presedintelui Viorel Malusel, cu care sunt prieten de foarte multi ani. Am jucat la Ploiesti in ultima etapa si le-am spus jucatorilor ca vor juca pe prima dubla. Am batut cu 2-0. La debutul in Divizia A, echipa noastra este de departe revelatia campionatului. Noi am avut un buget ce reprezinta cam 25 la suta din ce bani au avut alte echipe din provincie. Daca lumea isi aminteste, puteam trage la locul 3, dar din pacate noi avem in lot doar 10, 11 jucatori valorosi. Imi pare rau ca autoritatile locale nu se implica asa cum ar trebui, pentru ca echipa de fotbal contribuie la imaginea orasului".

POLITICA. Emanoil Savin candideaza pentru functia de primar al orasului Busteni, din partea Partidului Umanist Roman. "Fotbalul nu se compara cu politica. Politica e grea, lupta se duce la baioneta, tin minte ca acum ceva timp am vrut sa renunt. In orice domeniu eu imi propun numai obiective inalte, vreau performanta peste tot. De aceea, niciodata nu mi-a placut ca oamenii sa fie dezamagiti de mine."

"Nu se poate trai cu bani, doar din imprumut"

  • Jurnalul National: Domnule Savin, ce se va intampla cu Apulum?

    Emanoil Savin: Ma bucur ca s-a luat o decizie corecta in ceea ce priveste acordarea licentei clubului nostru. Nu era drept ca un oras ca Alba-Iulia sa fie ras de pe harta primei divizii. Toate echipele au probleme, unele mai mari, altele mai mici. Lucrarile la stadion sunt in curs de modernizare, dar asta nu inseamna ca voi continua si la anul investitia la Apulum.

  • La ce va referiti?

    Aceasta echipa nu poate sa traiasca in Divizia A cu bani de imprumut. Cu exceptia primarului, nimeni din oras nu se implica pentru a ajuta echipa. Toti au sabotat cum au putut, singurul ajutor primindu-l de la Bergenbier, care ne-a dat 30.000 de euro acum si ne-a promis 100.000 de euro pentru noul sezon.

  • Va ganditi sa va retrageti?

    Depinde de rezultatul alegerilor locale de la Alba-Iulia. Nu am luat inca o decizie in acest sens, dar trebuie sa facem o analiza dupa terminarea campionatului. In plus, trebuie sa stiu daca vom beneficia de ajutorul tuturor factorilor locali.

    "In iarna, toti ne condamnau"

    Finantatorul lui Apulum spune ca nimeni nu se astepta ca echipa din orasul Unirii sa fie revelatia acestui campionat. "In iarna, dupa un tur excelent, in care bagasem spaima in toti, oameni cu greutate in fotbalul romanesc ne condamnau deja la retrogradare. Si Gigi Stefan, si Jean Padureanu imi spuneau ca Alba-Iulia nu va face fata. Toate jocurile le-am disputat numai pe teren. Sunt prieten cu fratii Sechelariu, dar asta nu ne-a impiedicat sa batem Bacaul si la ei, si la noi", a spus Savin.

    "Nu e cadru legislativ"

    Emanoil Savin si-a precizat o pozitie interesanta referitor la investitiile din sportul romanesc. "Nu stiu daca voi mai investi in fotbal sau in sport, pentru ca am semnale de la diversi oameni care investesc in fotbal ca ar dori sa renunte. Nu s-a creat un cadru legislativ adecvat care sa incurajeze investitia in sport. Sper sa se faca ceva in acest sens cat mai rapid. Iar cei care baga bani trebuie incurajati, nu "faultati" de autoritatile locale", a spus acesta.

    Vrea sa duca Busteniul in C

    In cazul in care Emanoil Savin va castiga alegerile in Busteni, acesta intentioneaza sa faca multe pentru sport in acest oras. "Visul meu este ca Busteniul sa arate ca o mica localitate elvetiana sau austriaca. Voi crea spatii de joaca si terenuri pentru copii, voi incuraja dezvoltarea sporturilor de iarna. Fiica mea Madalina, si fiul meu, Alexandros iubesc schiul. Visul meu cel mai mare este acela ca echipa de fotbal din Busteni sa revina in Divizia C. Vreau sa retraim atmosfera derbyurilor de pe Valea Prahovei dintre Busteni si Sinaia", a spus Savin.
  • ×
    Subiecte în articol: sport buşteni echipa savin emanoil savin