x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nu va zgarciti la fotbal!

Nu va zgarciti la fotbal!

31 Mar 2004   •   00:00

In aceasta seara, de la ora 22:00 (ora Romaniei), stadionul „Hampden Park" din Glasgow va gazdui meciul amical Scotia - Romania. Jocul va fi transmis in direct de TV Romania 1.

Cu Filipescu accidentat la antrenamentul de luni seara si Florin Bratu atins de o raceala, selectionerul Anghel Iordanescu are dureri de cap in privinta defensivei si a atacului. Aseara, „tricolorii" s-au antrenat pe „Hampden Park", Generalul preferand ca sedinta tactica sa se desfasoare cu portile inchise.

ECHIPA. In timpul unei miute desfasurate la primul antrenament pe pamant scotian, Filipescu a facut o miscare gresita si s-a ales cu probleme la genunchi. In aceste conditii, desi „Tandala" poate fi refacut in timp util, Iordanescu se pare ca il va trimite in aceasta seara pe teren, alaturi de Chivu, pe Adrian Iencsi. Din cauza starii febrile a lui Bratu - vizibil slabit - Puiu nu are de ales nici in privinta compartimentului ofensiv, unde perechea va fi Mutu - Ganea.

DECONECTATI. Deplasarea in Scotia pare a-i linisti pe cei din interiorul echipei nationale. Insusi selectionerul Iordanescu este un om mult mai calm, fara excesele care l-au facut temut de presa. La fel de deconectat si bine dispus este si presedintele FRF, Mircea Sandu. De altfel, acesta din urma a si lipsit de la antrenamentul de luni seara al tricolorilor, preferand holul hotelului „Jurys Inn" si compania lui „Oache" Piscanu, Nae Manea sau Cornel Dinu.
Mihai Igirosanu - Glasgow


Cuceritoarele Cheeky Girls

In editia sa de ieri, cotidianul The Scottish Sun propune un interesant afis al meciului din aceasta seara, in care eroine principale nu sunt Mutu sau Chivu, ci cele doua romance ale trupei Cheeky Girls. Titlul afisului este „A venit vremea revansei", iar ideea este explicata chiar de jurnalistul publicatiei respective, Andy Devlin: „Romancele voastre de la Cheeky Girls au cucerit lumea muzicii intr-un timp foarte scurt. Ne-au cucerit si pe noi, scotienii, dupa un turneu pe care l-au intreprins ele de curand in Glasgow. Pentru meciul cu echipa voastra, vrem sa fie scotienii cei cuceritori". Gazdele intalnirii se antreneaza la Dumbarton, un oras apropiat de Glasgow, iar marile vedete, James McFadden si Chrstian Dailly, au anuntat ca vor face tot posibilul pentru a-l ajuta pe Berti Vogts sa-si duca la bun sfarsit planul pe 4 ani.

Il asteapta pe Moldovan

Dupa antrenamentul de luni seara, vedetele nationalei noastre, Mutu si Chivu au afirmat ca experienta lui Viorel Moldovan ar fi benefica si acum echipei nationale. „El a spus o data ca se retrage, dar probabil ca s-a pripit si din cauza perioadei mai putin faste prin care trecea. Orice jucator de valoare e de folos echipei nationale", a spus Cristi Chivu. La randul sau, Adrian Mutu spune: „Daca voi avea ocazia, o sa discut cu Viorel Moldovan si o sa-i spun ca il asteptam. Totusi, nu pot decide eu daca el va mai juca sau nu in echipa nationala".


„Echipa nationala nu are nevoie de stelisti"

Referitor la faptul ca Mirel Radoi, Florentin Dumitru, Nicolae Dica si Dorinel Munteanu nu au fost convocati la echipa nationala, antrenorul Victor Piturca a declarat: „Cănd echipa nationala va avea nevoie de serviciile jucatorilor de la Steaua, atunci o sa fie convocati. Probabil in momentul de fata nu este nevoie de serviciile lor. Jucatorii nu au vrut sa trimita hărtii la FRF. Ei doresc sa fie tratati ca orice jucator de la echipa nationala. Cred ca nici un jucator din lumea aceasta nu semneaza o asemenea hărtie", a spus Piturca. (Ionut Paduraru)


E accidentat din decembrie!

Evolutiile mai sterse de la Chelsea si destul de rarele prezente in primul „11" al lui Claudio Ranieri au fost explicate chiar de starul lui Claudio Ranieri, Adrian Mutu. Inaintea plecarii spre Glasgow, Adi Mutu a dezvaluit ca din luna decembrie este chinuit de o pubalgie, care ii provoaca dureri foarte mari la finele meciurilor pe care le disputa. „Pot juca in aceste conditii, dar recuperarea este mai grea si mai resimt dureri chiar si in timpul meciurilor", dezvaluie Mutu. La curent cu problema respectiva, medicul echipei nationale nu pare prea ingrijorat si spune ca ritmul ridicat si numarul mare de meciuri nu-i pot agrava afectiunea lui Adi. Problema dispare doar prin tratament si nu trece daca nu-l respecti cu sfintenie, chiar daca faci o pauza de un an", a declarat medicul nationalei, Pompiliu Popescu


Vogts e in pericol

Viitorul lui Berti Vogts pe banca tehnica a Scotiei depinde de rezultatul amicalului cu Romănia. Potrivit cotidianului „The Herald", fotbalistii scotieni au fost avertizati ca nu trebuie sa repete evolutia slaba din meciul amical cu Tara Galilor, scor 0-4. „Vogts a tinut o sedinta cu jucatorii si le-a spus ca nu va mai tolera greseli. Postul selectionerului este in pericol dupa ce Scotia a primit 10 goluri in meciurile cu Tara Galilor si Olanda". Nu este insa singura problema a antrenorului german. Vogts a fost nevoit sa renunte la 8 jucatori din lotul de baza, din cauza accidentarilor suferite de acestia.

×
Subiecte în articol: sport mutu echipa