x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Numire - Belu a intrat in paine

Numire - Belu a intrat in paine

de Madalina Corbeanu    |    05 Ian 2007   •   00:00
Numire - Belu a intrat in paine
Ex-consilierul prezidential a fost numit oficial la ANS
Fostul antrenor al lotului olimpic de gimnastica si consilier prezidential pe probleme de sport, Octavian Belu, a fost instalat ieri oficial in functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport.

Printre prioritatile noului sef al ANS se numara asigurarea conditiilor pentru participarea la JO din 2008, pregatirea loturilor pentru Olimpiada din 2012, precum si instituirea unui fond pentru fostii antrenori si sportivi, care sa primeasca, astfel, ceea ce li se cuvine pentru a avea o viata mai buna. "Ma aflu intr-o zona pe care o cunosc foarte bine. Nu am nici un fel de probleme de integrare. Am fost ani de zile beneficiarul muncii celor de la ANS. Stiu ca nu va fi usor. Nu vad in acest rol decat o continuare a activitatii mele de antrenor si de consilier", a declarat Octavian Belu. Seful ANS a sustinut din nou ideea ca sportul trebuie sa aiba un minister al lui pentru a avea acces direct la masa Guvernului: "Nu spun ca trebuie sa avem un minister propriu. Putem coagula cu Ministerul Tineretului sau cu cel al Transportului. Deja s-au facut demersuri si am avut reactii pozitive".

EFORTURI
"Vom incerca sa asiguram banii si conditiile necesare pentru ca o eventuala lipsa de medalii si performante sa nu fie puse pe seama ANS-ului. Sportul merita un minister al sau sau macar sa fie alipit Ministerului Tineretului sau al Transportului"
Octavian Belu
presedinte ANS

BUGET
Octavian Belu l-a inlocuit la conducerea ANS pe Florian Gheorghe, care a demisionat in luna decembrie dupa ce Partidul Conservator, din care facea parte, a renuntat la guvernare. Acesta a fost si el prezent la investirea lui Belu. ANS va avea de administrat pe 2007 cel mai mare buget de pana acum, peste 65 de milioane de euro. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat inainte de ultima zi a anului trecut decizia de eliberare din functia de consilier de stat a lui Belu, care a lucrat la Cotroceni alaturi de Mariana Bitang.

×
Subiecte în articol: sport belu