x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Numire de Crăciun

Numire de Crăciun

de Vlad Ionescu    |    27 Dec 2007   •   00:00
Numire de Crăciun
Sursa foto: STR/

Reprezentativa de fotbal a Serbiei, adversara Romăniei in grupa a şaptea a preliminariilor CM din 2010, are un nou antrenor in persoana lui Miroslav Djukici.

Reprezentativa de fotbal a Serbiei, adversara Romăniei in grupa a şaptea a preliminariilor CM din 2010, are un nou antrenor in persoana lui Miroslav Djukici.

Instalarea a avut loc la 25 decembrie, in prima zi de Crăciun, Djukici urmănd să-l inlocuiască pe spaniolul Javier Clemente, cel care a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European de anul viitor, terminănd pe locul al treilea in grupa A, după Polonia şi Portugalia. Federaţia de la Belgrad a anunţat că tehnicianul de 41 de ani va avea un contract pe doi ani, care se va prelungi automat dacă echipa naţională va obţine calificarea la turneul final al Campionatului Mondial. De asemenea, el se va ocupa in paralel şi de reprezentativa olimpică a Serbiei, care va participa la JO de la Beijing. Djukici a pregătit echipa naţională de tineret, care a ajuns pănă in finala Campionatului European din acest an, iar in vară a trecut pe banca tehnică a echipei Partizan Belgrad, pe care a lăsat-o pe locul intăi in campionat, cu şase puncte avans faţă de eterna rivală, Steaua Roşie.

AVERTIZARE. "Doar cei cărora li se va face pielea de găină atunci cănd ascultă imnul naţional vor mai putea evolua in echipa antrenată de mine. Vom juca intr-o manieră agresivă, ofensivă şi rapidă", a declarat noul selecţioner. Fost fundaş de meserie, selecţionat de 48 de ori in echipa ţării sale, Miroslav Djukici a evoluat intre 1990 şi 2004 in Spania, la Deportivo La Coruña, la Valencia şi la Tenerife. El a avut numai cuvinte de laudă la adresa predecesorului său, despre care a afirmat că a făcut multe lucruri la naţionala Serbiei.

vlad.ionescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport