x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport O finală cât o carieră pentru Lucescu senior

O finală cât o carieră pentru Lucescu senior

de Florin Gongu    |    20 Mai 2009   •   00:00
O finală cât o carieră pentru Lucescu senior
Sursa foto: MUSTAFA OZER/AFP/MEDIAFAX

CORESPONDENŢĂ DE LA ISTANBUL La 63 de ani, Mircea Lucescu poate scrie istorie în această seară. "Il Luce" poate izbândi în ultima ediţie de Cupa UEFA, poate aduce primul trofeu european din istoria lui Şahtior şi se poate încorona din nou după Supercupa Europei cucerită în 2000, cu Galatasaray.

Antrenorul lui Şahtior, Mircea Lucescu, îşi poate adăuga în această seară al doilea trofeu în palmaresul care mai cuprinde Supercupa Europei (cucerită în 2000, cu Galatasaray), o semifinală de Cupa Cupelor (în 1990, cu Dinamo), un sfert de finală în Liga Campionilor (în 2001, cu Galatasaray) şi un sfert de finală în Cupa UEFA (în 2003, cu Beşiktaş).

"Cred că va fi un meci spectaculos, cu o echipă, Werder Bremen, care este construită pentru un fotbal ofensiv şi care va face totul pentru a provoca lovituri de colţ pentru a-şi folosi detenta superioară. De partea cealaltă, Şahtior, care va încerca să ajungă la poartă printr-un stil combinativ", a declarat Lucescu la conferinţa oficială de presă programată ieri.

Vedeta din lotul ucrainenilor, internaţionalul croat Dario Srna, şi-a exprimat şi ea dorinţa: "Sper ca suporterii turci să-mi dea înapoi ceea ce echipa Turciei ne-a luat vara trecută, la Euro 2008, mie şi Croaţiei". Lucescu a încercat să-şi câştige de partea sa fanii din Istanbul.

"M-am întors cu bucurie la Istanbul, un oraş pe care îl iubesc. Sunt fericit că mă întorc aici ca un învingător! Am avut o relaţie extraordinară cu suporterii, indiferent că ţin cu Galatasaray, Beşiktaş sau Fenerbahce. Sunt fani care iubesc fotbalul la nebunie, iar Istanbulul merită să aibă o a doua finală europeană".

Conform primelor estimări ale organizatorilor, circa 7.000 de ucraineni şi aproximativ 5.000 de nemţi au împânzit în această dimineaţă capitala Turciei. Suporterii locali, care vor fi majoritari pe Şukru Sarakoglu, ar putea fi de partea celor de la Werder Bremen, în rândurile cărora va evolua compatriotul lor, Mesut Özil, un mijlocaş născut la Gelsenkirchen din părinţi turci.

Acesta a încercat ieri să atragă definitiv publicul lui Fenerbahce de partea sa: "Sunt bucuros să joc pe stadionul al cărei echipe am susţinut-o când eram copil. Am mulţi prieteni şi rude în Turcia, care vor fi în tribune. Aş putea, dacă voi juca, să fiu singurul jucător turc de pe teren şi sunt sigur că suporterii turci vor fi lângă echipa mea", a spus Özil.

Il Luce: "Mi-ar fi plăcut să joace Diego"
Mircea Lucescu a vorbit la conferinţa de presă şi despre absenţele din lotul celor de la Werder Bremen. "La un asemenea nivel, când două echipe ajung într-o finală de cupă europeană, nu contează în nici un fel numele jucătorilor. Se joacă cu prea multă pasiune şi motivaţie. 


Dacă ar fi să o luăm punctual, Rosenberg a jucat mai mult decât Hugo Almeida, iar Prodl este un jucător extraordinar, cu nimic inferior lui Mertesacker. Singurul pe care îl regret şi eu foarte mult este Diego. Mi-aş fi dorit tare mult o confruntare între Diego şi brazilienii mei de la Şahtior".

"Toată cariera mea a fost dirijată pentru construcţie. Aici, la Doneţk, s-a schimbat aproape o echipă întreagă. De acum 5 ani, în lot mai sunt doar 5 jucători, Srna, Lewandovski, Raţ, Hubschmann şi Duljaj", a mai completat antrenorul român.

×
Subiecte în articol: sport