x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport O marca tare: MARCA - Jurnalul National, in vizita la cel mai cunoscut ziar din Spania

O marca tare: MARCA - Jurnalul National, in vizita la cel mai cunoscut ziar din Spania

de Florin Gongu    |    08 Noi 2006   •   00:00

Cu prilejul meciului Real Madrid - Steaua, echipa Jurnalului National a fost invitata sa viziteze redactia de la Madrid a celui mai important ziar de sport din Spania.

IMPRESIONANT. Toti marii campioni care au vizitat MARCA se regasesc n fotografiile de la intrarea din redactie

Cu prilejul meciului Real Madrid - Steaua, echipa Jurnalului National a fost invitata sa viziteze redactia de la Madrid a celui mai important ziar de sport din Spania.

Cand spui Spania, automat gandul te duce la sport. Si nu la unul oricare, ci la cel de mare performanta. Fotbal, baschet, handbal, polo, automobilism, tenis. Sunt doar cateva dintre ramurile la care spaniolii exceleaza in mod deosebit. Indiscutabil, presa sportiva intr-o astfel de tara nu poate fi decat una de mare succes. In Spania sunt mai multe cotidiene sportive. Brand-ul cel mai cunoscut: Marca.

GAZDA. Emilio Contreras este cel care ne-a fost ghid prin redactie El se ocupa in mod special de activitatea celor de la Real Madrid
RADIO. Radio MARCA este postul care transmite in direct meciurile din Liga Campionilor. Sediul este chiar in acelasi loc cu ziarul

INVITATIE. Ziaristii de la aceasta publicatie l-au vizitat pe Gigi Becali la palatul acestuia din Bucuresti, atunci cand Real a venit in Romania, acum trei saptamani. Au realizat un interviu cu patronul Stelei. Cand campioana Romaniei a ajuns la Madrid, cei de la Marca s-au gandit sa-l invite pe Gigi Becali sa le intoarca vizita. Doar ca momentele alese au fost tocmai nepotrivite. Elegant, el i-a refuzat. In schimb, invitatia adresata reporterilor Jurnalului National a fost acceptata.

LA LUCRU. Redactia Marca este situata in centrul Madridului, vizavi de Hotel Intercontinental, locul unde a fost cazata delegatia Stelei, intr-o cladire in care ocupa etajele 1 si 2. Pentru a patrunde, la intrare esti legitimat, dupa care ti se ofera un card de acces. Practic, nu exista diferente majore intre o redactie din Romania si cea a celebrei Marca. Te apasa mai mult renumele locului in care calci. Peste tot, la distante mici, exista televizoare suspendate. Era seara in care se juca Barcelona - Chelsea si Valencia - Sahtior. Mai nimeni nu se uita la vreun meci. Era ora locala 21:30. Redactia era arhiplina si fiecare avea ceva de facut. In aceeasi incinta se afla si Radio Marca. Omul din studio muta legatura cand la Barcelona, cand la Donetk, cu comentariile specifice, pline de verva, ale crainicilor spanioli. Intr-un alt colt se lucra la paginile aferente meciului Real - Steaua. Abia intors de la antrenamentul oficial al romanilor, Emilio Contreras se apuca de treaba. "Sapte oameni se ocupa de Real Madrid", ne-a spus acesta, care ne-a explicat ca ziarul se trage simultan la 13 tipografii, situate in toata Spania, si ca mai exista alte sase subredactii. Programul de lucru incepe la ora 17:00 si se termina dupa miezul noptii. Deja era tarziu, asa ca am gasit de cuviinta sa plecam.

NADIA, SINGURA ROMANCA ONORATA
La intrarea in redactie vezi pe pereti diferite fotografii cu diversi campioni care au fost aici sau care au fost onorati cu diverse distinctii din partea redactiei. Printre ei se afla si imaginea cu Nadia Comaneci (foto), care, la 7 iulie 2001, a primit premiul Marca. Alt roman nu si-a mai facut loc in aceasta adevarata galerie a "legendelor".
×
Subiecte în articol: sport marca