x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Octavian Bellu vrea să fie eliberat din postul de secretar de stat în MTS

Octavian Bellu vrea să fie eliberat din postul de secretar de stat în MTS

10 Iul 2009   •   00:00

Bellu a depus, astăzi, la cabinetul premierului Emil Boc un document în care solicită să fie eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, invocând imposibilitatea de a mai lucra într-un sistem "blocat şi fără viitor". Bellu a precizat că solicitarea sa nu are legătură cu ministrul Monica Iacob Ridzi.

Octavian Bellu a precizat că nu a discutat în prealabil nici cu premierul Emil Boc şi nici cu ministrul Monica Iacob Ritzi, informează Mediafax. În plus, potrivit acestuia, solicitarea sa de a fi retras din funcţie nu are legătură cu situaţia ministrului Ritzi.



"Nu se putea ieşi din acest blocaj decât printr-un gest pe care mil- asum şi care, după părerea mea, nu mă poate scoate nici mai alb decât sunt şi nici să mă arate ca cel care ar fugi de răspundere. Am stat, am aşteptat, este vorba şi de imaginea mea, atât cât este, şi de imaginea ministrului. Motivul este imposibilitatea mea de a mai funcţiona într-un sistem blocat în momentul de faţă şi pentru care nu văd niciun viitor. Nu este vorba de ministrul Ritzi"', a spus Bellu.

Întrebat dacă practic a demisionat din funcţie, Bellu a răspuns negativ, precizând că a depus la Guvern, conform legii, un document în care solicită premierului acordul pentru încetarea funcţiei. El a arătat că, probabil, va mai lucra o perioadă la minister până când va fi aprobată cererea de retragere din funcţie.

La începutul lunii iulie, la finalul audierii sale la Comisia Ridzi, Octavian Bellu a declarat că nu a decis să se retragă din funcţia de secretar de stat, dar că nu se ţine de scaun şi că ar pleca mai uşor de la MTS decât a făcut-o când a părăsit lotul de gimnastică.

"Asta am zis-o şi acum un an, şi acum doi ani, ce să fac, nu mă ţin de scaun, dar asta nu mă ţin de scaun de trei ani. Deocamdată să vedem cum se termină această Comisie de anchetă, de aceea nu am spus că nu este normal să fugim care încotro acuma. Avem de spus ceva, venim, spunem, sprijinim acheta, să se lămurească lucrurile pentru că este imaginea Ministerului. Vedem ce se hotărăşte aici, vedem concluziile, după care fiecare îşi reconsideră poziţia în legătură cu perspectiva acestui minister ca strcutură în sine, şi cu perspectiva lui ca persoană", a conchis Bellu.

În timpul a audierilor din Comisia Ridzi, Bellu afirma că sportul românesc este "la terapie intensivă", că există probleme create de schimbările din domeniu, el insinuând că are de gând să se retragă din MTS dacă dorinţa sa de a spijini sportul nu se materializează.

"Am rămas în această structură, respectiv Ministerul Tineretului şi Sportului, cu dorinţa expresă de a spijini sportul. Se pare că sunt din ce în ce mai aproape de a considera că dorinţa, speranţa mea, nu prea îşi găseşte exprimare în realitate", a spus Bellu în faţa deputaţilor din Comisia de anchetă a evenimentelor organizate de MTS de Ziua Tineretului.

×
Subiecte în articol: sport bellu