x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Oltchim, de neoprit

Oltchim, de neoprit

de Vlad Ionescu    |    10 Noi 2009   •   00:00
Oltchim, de neoprit
Sursa foto: Andrei Alex Moise/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Vâlcencele au câştigat cu 26-22 meciul de pe teren propriu cu Gyor (Ungaria), finalista ediţiei precedente, şi ocupă primul loc în grupa C cu punctaj maxim după trei etape.



Campioanele României şi-au propus ca în acest an să nu se oprească până în finala Ligii Campionilor, după ce în sezonul trecut au fost stopate în penultimul act. Iar parcursul de până acum le îndreptăţeşte să spere că îşi vor îndeplini obiectivul. După 27-24 în deplasare cu Itxako (Spania) şi 31-27 acasă cu Zvezda Zvenigorod (Rusia), Oltchim a trecut cu bine şi de Gyor, dar a trebuit să se întrebuinţeze serios pentru a obţine a treia victorie la rând.

La final, gândul jucătoarelor de la Oltchim s-a îndreptat spre colega lor Valentina Elisei, grav accidentată (ruptură de ligamente) la meciul cu Zvezda, care ieri s-a operat la clinica doctorului Martens din Belgia. "Vom juca toate meciurile şi pentru ea. Sperăm să revină în semifinale, unde sunt sigur că vom ajunge", a declarat Ramona Maier, golgetera echipei în Ligă.

Sâmbătă, 14 noiembrie, Oltchim va întâlni în deplasare pe Zvezda, care în ultimul joc a fost ţinută în şah pe teren propriu de Itxako, scor 25-25. În cazul unui nou succes, echipa noastră se poate considera deja calificată între cele mai bune opt formaţii ale continentului. "În această grupă, cea mai echilibrată din Liga Campionilor, orice este posibil. Noi ne putem califica cu opt puncte, cu condiţia să le obţinem în Rusia. De aceea spun că mergem la Zvenigorod pentru a câştiga, deşi sunt conştient că este foarte greu", a declarat antrenorul Radu Voina. Ultimele două meciuri, cu Itxako (acasă) şi cu Gyor (în deplasare), se vor disputa în ianuarie.

×
Subiecte în articol: sport