x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Oltchim, la prima înfrângere

Oltchim, la prima înfrângere

de Florin Gongu    |    16 Noi 2009   •   00:00
Oltchim, la prima înfrângere
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu-Vâlcea a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, de rusoaicele de la Zvezda Zvenigorod, 26-27, într-un meci contând pentru etapa a patra din Crupa preliminară C a Ligii Campionilor.



Eşecul reprezintă prima înfrângere a campioanelor României în ediţia din acest an, după ce vâlcencele obţinuseră trei victorii. Antrenorul Radu Voina a avut emoţii în minutul 36, când extrema stângă Iulia Puşcaşu s-a accidentat la glezna dreaptă, în condiţiile în care primele opţiuni pentru acest post la echipa naţională, Elisei-Ardean şi Balint au suferit rupturi de ligamente, înaintea participării la Campionatul Mondial din China, din luna decembrie. Finalul de meci a fost dramatic. Oltchim s-a văzut condusă după un început bun de meci, reuşind să egaleze când mai erau 7 minute de joc (23-23), dar nu a putut întoarce soarta partidei până la final, Meiroşu ratând incredibil când mai erau două minute, trimiţând balonul în transversală pe contraatac. Dacă obţinea un rezultat de egalitate, Oltchim se califica încă de acum în sferturile de finală ale competiţiei. Pentru vâlcence au înscris Nechita (6 goluri), Stanca  (6), Lecuşanu (4), Neagu (4), Puşcaşu (2), Maier (2), Meiroşu (1) şi Manea (1), în timp ce pentru Zvezda s-a remarcat Andryushina, cu 6 goluri.

Lider la final de an

În celălalt meci din grupă, campioana Ungariei, Gyor ETO, a învins în deplasare, formaţia spaniolă SD Itxako, cu scorul de 20-14. Astfel, clasamentul Crupei C, ale cărei meciuri s-au încheiat în 2009, este următorul: 1. Oltchim 6 puncte;  2. Zvezda 5p; 3. Gyor 4p; 4. Itxako 1p. Primele două clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale ale Ligii Campionilor, faza sferturilor de finală. Meciurile din Grupa C, din care mai sunt de disputat două etape, se vor relua în luna ianuarie 2010. Obiectivul echipei Oltchim în actualul sezon european este jucarea finalei Ligii Campionilor, după ce în sezonul trecut a atins faza semifinalelor.

×
Subiecte în articol: sport