x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Oltenii au dus dorul dupa ciorba

Oltenii au dus dorul dupa ciorba

17 Feb 2004   •   00:00

Reveniti in Romania dupa aproape trei saptamani petrecute in Italia, jucatorii Universitatii Craiova au luat cu asalt restaurantele pentru a-si alina stomacul cu o mancare traditional romaneasca, ciorba.

DEZMAT. "Ce bine ca ne-am intors acasa. Ne imbolnaveam de stomac daca nu mancam o ciorba ca la mama acasa", au spus oltenii la sosirea in tara. Duminica seara, toti jucatorii "Stiintei" au servit macar cate o portie de ciorba. Unii, care au mers acasa, au consumat chiar si cate doua-trei farfurii. "Cand am ajuns la Bucuresti, i-am sunat pe ai mei acasa, la Botosani, sa le spun sa-mi faca o ciorba. Nici nu pot spune cat de buna a fost! Mi-a facut mama o ciorba cum numai ea stie sa o faca. O minunatie", a povestit Cristi Ungureanu.

INCANTAT. De la Aeroportul Otopeni, Romulus Miclea s-a dus glont acasa, la Targu-Mures. "M-au asteptat ai mei cu ciorba, caci ii anuntasem ca nu vreau altceva. Mi-a facut mama o ciorba de perisoare trasnet. Daca mai stateam mult in Italia, nu stiu cum ieseam la liman. Cred ca nu mai vreau sa aud de macaroane un an de zile!", a declarat Miclea.

SELECT. Csaba Borbely a venit la Craiova, unde era asteptat de iubita sa. "Pentru ca nu am putut sa fiu alaturi de ea de Valentine’s Day, am iesit duminica in oras. I-am zis ca vreau sa mananc neaparat o ciorba", a spus atacantul. Ceilalti jucatori ai Universitatii s-au delectat cu ciorba de burta, de zarzavaturi sau de pasare. Unii s-au multumit cu o portie de fasole cu ciolan sau cu cascaval pane, cum a fost cazul lui Moti. Oltenii au promis ca, la reintoarcerea la Craiova a antrenorului Nicolo Napoli, il vor face si pe italian sa devina dependent de ciorba romaneasca, chiar daca aceasta nu se "pupa" cu efortul.

"Stiinta" ramane la Craiova
Mult trambitata modernizare a stadionului "Ion Oblemenco " nu va mai avea loc, Universitatea urmand a-si desfasura partidele din retur tot pe fostul "Central". Motivul pentru care preconizatele lucrari nu vor mai incepe sunt modalitatea de a vira banii, investitia ridicand serioase probleme de legalitate. Renovarea stadionului ar costa 180.000 de euro, bani pe care Primaria Craiova, proprietarul bazei, nu ii poate aloca decat dupa rectificarea bugetara din luna iunie. Cheltuielile nu pot fi suportate nici de patronul Dinel Staicu, pentru ca in contractul de inchiriere, Universitatea nu are voie sa efectueze lucrari de modernizare.

×
Subiecte în articol: sport ciorbă