x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Oltenii, chinuiti de "catelusi"

Oltenii, chinuiti de "catelusi"

28 Oct 2004   •   00:00

Ieri, in optimile de finala ale Cupei Romaniei s-a inregistrat un singur rezultat surpriza. Dupa ce a eliminat pe Rapid, Dacia Unirea Braila a scos din competitie o alta divizionara B, Apulum Alba-Iulia. La Pitesti, Universitatea Craiova a depasit pe Dinamo II doar dupa prelungiri.

CATALIN FAINISI, VICENTIU NEAGOE

Universitatea Craiova s-a chinuit pentru calificarea in sferturile Cupei, invingand in prelungiri pe Dinamo II cu 3-2 gratie unui gol marcat de Alin Vigariu, dupa o greseala a portarului dinamovist Posteuca, unul din eroii de pana atunci ai meciului.

SLABI. Jocul slab din acest sezon al "juvetilor" s-a intalnit si pe stadionul "Nicolae Dobrin", unde cei 22 de jucatori au dat impresia ca evolueaza intr-un derby al esalonului secund. Nici unul dintre jucatorii lui Pavel Badea nu s-a ridicat la inaltimea traditiei clubului, dand dovada de slabiciune in fata unei echipe de rezerve dinamoviste, ce a intrat extrem de motivata.

LESIN. Scorul egal de 2-2 a rezistat de la finele primei reprize pana la sfarsitul celor 90 de minute regulamentare, desi Craiova a controlat autoritar repriza secunda, dar a ratat numeroase ocazii prin Njock. Din acest motiv, antrenorul Pavel Badea a lesinat pe banca de rezerve, iar dupa meci nu a mai venit la conferinta de presa. Singurul eveniment al celei de-a doua parti a fost eliminarea lui Burca, dupa un fault dur din spate asupra lui Plesan.

LOGIC. Cu exceptia performantei realizate de braileni, celelalte partide s-au incheiat cu rezultate normale, echipele favorite urcand in "sferturi". Ar fi de mentionat doar modul greu in care s-a calificat Otelul, finalista ultimei editii, galatenii castigand doar dupa executarea penalty-urilor in fata lui "U" Cluj, echipa care eliminase pe steaua in "16-imi". In ciuda diferentei minime, Dinamo s-a impus destul de lejer in fata trupei pregatite de Ioan Ovidiu Sabau, Gaz Metan Medias.

CUPA ROMANIEI - OPTIMI

  • Gaz Metan Medias (B3) - DINAMO 0-1
    Danciulescu (’10)
  • FC ARGES - Gloria 2-1
    Tanasa (’6, ’39)/Negrean (’38)
  • Dinamo II (B2) - UNIV. CRAIOVA (2-2) dupa prelungiri 2-3
    Burca (’7), Cl. Dragan (’44)/Lutu (’28), Njock (’41), Vigariu (’114)
  • OTELUL - Univ. Cluj (B3) (1-1) dupa penalty-uri 6-5
    G. Munteanu (’90+2)/Soporan (’65)
  • UTA (B3) - SPORTUL STUDENTESC 0-1
    Curelea (’67)
  • FC NATIONAL - FCM Bacau 5-1
    Mitrovici (’50, ’54), Chihaia (’59, ’61), G. Coman (’83)/David (’71)
  • FARUL - CFR Cluj 2-1
    Lungu (’45+2), Gurita (’63)/Gosa (’69)
  • Apulum - DACIA UNIREA BRAILA (B1) 0-2
    Buteseaca (’44), Dicu (’47)

    DINEL

    Patronul oltenilor, Dinel Staicu, a mers inainte de start la vestiare si le-a promis jucatorilor o prima de 1.000 de euro in cazul unei victorii. El a precizat ca va parasi echipa dupa partida de sambata, impotriva Rapidului. "Meciul de sambata va fi ultimul pentru mine ca finantator al Universitatii. Las echipa primariei, cu pretentia de a primi banii pe drepturile de televizare in urmatorii ani. De asemenea, voi lua cu mine o parte din jucatorii care vor sa plece. Ca vor fi 5 sau 15 ramane de vazut, fiindca decizia de a pleca le apartine", a adaugat Dinel, contestat din nou de suporteri.

    SOPORAN

    Echipa care a eliminat Steaua in runda inaugurala, Univ. Cluj, a fost la cateva secunde sa arunce in afara competitiei o alta echipa care a cochetat in acest sezon cu Europa, Otelul. Trupa lui Ion Marin a deschis scorul prin fundasul Soporan, care a evoluat excelent pana in minutul 90. Sorin Cartu a fost salvat de o lovitura de cap venita in cel de-al doilea minut de prelungiri de la stoperul George Munteanu. Penalty-urile au fost castigate de galateni, printre jucatorii clujeni care au gresit de la punctul cu var numarandu-se si Soporan, care a tras pe langa poarta.

    FARUL

    Dupa ce au eliminat pe CFR Cluj, oficialii Farului au inceput deja sa viseze. Conducatorii gruparii de pe Litoral se gandesc ca ar putea castiga Cupa Romaniei si ar ajunge sa evolueze astfel in Cupa UEFA. "Sunt bucuros pentru ca ne-am propus sa jucam intr-o cupa europeana si ne putem atinge obiectivul prin Cupa Romaniei. Nu mi-a fost teama la 2-1, pentru ca avem o echipa mai buna. Dupa formula de inceput a adversarilor, nu cred ca i-a interesat calificarea", a declarat presedintele Farului, Marcel Lica. Clujenii au evoluat cu jucatorii care sunt folositi mai putin in campionat.

    BUTESEACA LOVESTE DIN NOU

    Cea mai mare surpriza a optimilor de finala a venit de la Ploiesti. Dacia Unirea Braila, echipa care a eliminat in turul precedent pe Rapid, a mai reusit sa puna la pamant inca o divizionara A. De aceasta data, victima fotbalistilor de la Dunare s-a numit Apulum Alba-Iulia. Ca si in meciul cu giulestenii, Romeo Buteseaca a reusit sa-si treaca numele pe lista marcatorilor. Acesta a deschis scorul, dupa care "capitanul" Dicu a stabilit scorul final. "Avem echipa buna si era normal sa castigam. Nu prea avem timp sa ne bucuram pentru ca sambata avem meci greu la Buzau", a declarat Romeo Buteseaca.
  • ×
    Subiecte în articol: sport echipa