x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport OLYMPIQUE LYON – STEAUA 2-0 ● Din păcate, există Juninho

OLYMPIQUE LYON – STEAUA 2-0 ● Din păcate, există Juninho

de Mihai Igirosanu    |    07 Noi 2008   •   00:00
OLYMPIQUE LYON – STEAUA 2-0  ●  Din păcate, există Juninho

Învinsă şi pe Stade Gerland din Lyon, Steaua a pierdut orice şansă de a mai prinde optimile Ligii Campionilor. Singura miză rămâne lupta cu Fiorentina pentru locul 3, care duce în Cupa UEFA, însă şi acest obiectiv pare greu de atins.



Campioana Franţei nu a mai oferit demonstraţia de forţă de la Bucureşti, preferând să-şi manifeste superioritatea prin posesie şi prin două săgeţi otrăvite lansate pe finalurile de repriză, menite parcă să consfiinţească execuţia sparring-partnerului. Omul meciului a fost brazilianul Juninho Pernanbucano, elogiat de presa franceză. “Din fericire, există Juninho”, a titrat Le Progres.

DORINEL: “AM AVUT IAR GHINION!”
După meci, antrenorul Stelei, Dorinel Munteanu a vorbit despre lipsa de şansă a echipei sale: “Am avut ghinion şi de această dată. Am făcut o partidă bună, în prima repriză nu am dat prilejul adversarului să aibă ocazii de poartă, prima ocazie clară a fost chiar cea de la primul gol, în minutul 44. Sunt puţin dezamăgit, dar ăsta e fotbalul. În repriza a doua am încercat să punem presiune şi am reuşit în mare parte, am controlat jocul, dar am luat iar gol pe final de repriză şi asta a fost istoria meciului. Ne-au lipsit golurile. La Bucureşti am dat trei, dar am şi luat cinci. Am avut însă momente foarte bune de joc”, a spus Munteanu. “Neamţul” a explicat şi schimbarea surprinzătoare a lui Semedo: “Voiam mai mult de la Semedo, dacă se mulţumeşte cu puţin se înşeală. Vreau mai mult de la el. Acum nu a reuşit şi l-am schimbat”. Tehnicianul roş-albaştrilor este de ieri cu gândul la derby-ul cu Rapid: “Se putea mai mult, cu siguranţă, măcar un egal puteam să scoatem. Acum mă gândesc doar la meciul următor, cu Rapid. Vreau să iau doar lucrurile bune de la acest joc de la Lyon. Încă nu m-am gândit cine va pleca în iarnă”.

PUEL: “AM FĂCUT MULTE EFORTURI”
Antrenorul campioanei Franţei, Claude Puel era extrem de satisfăcut la finalul jocului: “Ne continuăm drumul. În prima repriză am încercat să ne facem jocul deşi această echipă din Bucureşti se apăra foarte aproape de poartă. Am făcut multe eforturi, mai ales că starea terenului era tot mai grea, dar e bine că am marcat chiar înainte de pauză. M-am temut de prospeţimea jucătorilor după pauză, însă am rămas bine organizaţi în faţa unui adversar de calitate”. Autorul golului de 2-0, fundaşul Anthony Reveillere, a declarat: “Liniile erau strânse, nu găseam spaţii, nu o puteam scoate la capăt decât printr-o execuţie individuală, ceea ce s-a şi întâmplat, prin Juninho. Golul lui ne-a descătuşat”.

“Gerland express”

Presa franceză de ieri a analizat în fel şi chip victoria celor de la Olympique Lyon. Cotidianul Le Progres a notat că “formaţia roş-albastră a fost mult mai consistentă decât în întâlnirea de la Bucureşti”. Sub titlurile “Cu mare viclenie” şi “Gerland express”, jurnaliştii francezi au mai scris. “Liga Campionilor nu oferă mereu nopţi cu 5-3. Din fericire, există Juninho... Lovitură de geniu a brazilianului. Spectatorilor li s-a oferit Carmen de Bizet pe un fond ritmat. Ce importanţă poate avea un tricou! Tricoul pe care a pus mâna Tiago Gomes, idee proastă din care a ieşit golul maestrului Juninho. O şansă de aur pentru acesta de a-şi face numărul. E bine! Graţie unei victorii meritate şi a egalului lui Bayern, OL e în fruntea grupei. N-a fost uşor, OL a intrat în capcana oaspeţilor. Vicecampioana României şi-a expus slăbiciunile, de care OL a profitat, lovind în momentele decisive”.

Obiectiv nou: calificarea în UEFA

Înfrângerea de la Lyon nu i-a descurajat total pe jucătorii Stelei. Fundaşul Sorin Ghionea a afirmat: “Nu ne mai gândim la Liga Campionilor. Acum ne concentrăm pentru o calificare în Cupa UEFA. Dorinel Munteanu este un profesionist desăvârşit, care a încercat să ne imprime ambiţia de a câştiga şi de a dovedi că suntem mai buni decât am aratat până acum”. Partenerul său tradiţional din centrul defensivei, Dorin Goian a spus: “Dacă intram la pauză cu 0-0, poate alta era soarta meciului. Mergem înainte, ne aşteaptă un program greu, strângem rândurile şi capul sus. Ne gândim şi la meciul dintre Fiorentina şi Lyon, sper să bată Lyon sau să facă un egal. Se poate spune că îl aştept pe Mutu. Dacă ne ajută rezultatele indirecte, rămâne meciul cu Fiorentina, unde avem o şansă de care trebuie să ne agăţăm pentru a ne califica în primăvara Cupei UEFA.

×
Subiecte în articol: sport lyon juninho