x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Organizare de cosmar / Meciul Dinamo - Steaua nu s-a jucat din cauza huliganilor

Organizare de cosmar / Meciul Dinamo - Steaua nu s-a jucat din cauza huliganilor

de Vlad Ionescu    |    05 Feb 2007   •   00:00
Organizare de cosmar / Meciul Dinamo  -  Steaua nu s-a jucat din cauza huliganilor

Derby-ul etapei a 14-a a Ligii Nationale masculine, care ar fi trebuit sa se dispute sambata seara, nu a mai avut loc din cauza incidentelor provocate de suporteri.

Fanii celor doua echipe, in majoritate membri ai galeriilor de la fotbal, si-au dat in petec cu o jumatate de ora inaintea startului partidei, cand au inceput sa arunce unii in altii cu petarde si cu fumigene. Jandarmii, in numar de 60-80, de trei-patru ori mai multi decat la un meci obisnuit, au incercat sa calmeze spiritele, dar s-au vazut depasiti de situatie, pentru ca nebunia a continuat.

AJUTOR. In tribuna se aflau si handbalistele de la Rulmentul Brasov. Una dintre petarde a cazut langa jucatoarea Vita Muhina, care a lesinat, avand nevoie de ingrijiri medicale. In cele din urma, brasovencele a trebuit sa coboare pe teren, fiind ajutate de jucatorii de la Steaua si de la Dinamo, dupa care au parasit sala.

Cu o intarziere de 25 de minute, echipele s-au prezentat la centrul terenului, dar o fumigena aruncata de galeria dinamovista in dreptul bancii lor de rezerve i-a determinat pe stelisti sa plece la vestiar, arbitrii decizand ca meciul nu se poate juca.
GAZETA SPORTURILOR
PrudenTa. Jucatorii Stelei au fost primii care s-au refugiat la vestiare

CONSECINTE. "Conform regulamentului, Dinamo ar trebui sa piarda meciul cu 10-0. Daca se vrea ca Dinamo sa piarda la masa verde, atunci asa se va intampla, daca nu, meciul va fi reprogramat", a declarat presedintele clubului Dinamo, Marcel Popescu, care a acuzat Jandarmeria ca a permis suporterilor sa intre in sala cu petarde si fumigene. De partea cealalta, presedintele sectiei de handbal a clubului Steaua, Stefan Birtalan, a spus ca echipa sa nu va fi de acord cu rejucarea partidei. O decizie in acest caz va fi luata astazi de Comisia de Disciplina.

Incidentul de sambata nu este primul in care sunt implicate cele doua galerii. La ultimul meci de fotbal Dinamo - Steaua, disputat in Stefan cel Mare, mai multi fani ai ros-albastrilor au ajuns la spital cu plagi prin impuscare.
×
Subiecte în articol: sport dinamo