x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “Pancu e pariul meu”

“Pancu e pariul meu”

de Marius Mihalcea    |    24 Ian 2008   •   00:00
“Pancu e pariul meu”
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

Din Portugalia, antrenorul giuleştenilor, Mircea Rednic, spune că în lupta pentru titlu mizează pe dorinţa fostului internaţional de a se reabilita.

Din Portugalia, antrenorul giuleştenilor, Mircea Rednic, spune că în lupta pentru titlu mizează pe dorinţa fostului internaţional de a se reabilita.

Nu e un secret pentru nimeni faptul că din toamna lui 2005, când activa la Beşiktaş Istanbul, Daniel Pancu a intrat într-un con de umbră profund. O criză de formă accentuată, din care jucătorul nu a reuşit să iasă nici în timpul scurtei sale descinderi în Giuleşti, din primăvara lui 2006, nici în cele două sezoane petrecute apoi la Bursaspor.

 

ÎNCREZĂTOR. Chiar dacă Pancone nu mai este cel de-acum patru ani, când făcea furori în Turcia, într-un meci apărând chiar şi un penalty, Mircea Rednic a spus ieri că-l aşteaptă pe jucător cu braţele deschise în cantonamentul “alb-vişiniilor” de la Rio Maior. “Venirea lui Pancu este sigur un câştig pentru noi, altfel nu l-aş fi dorit la echipă! Pancu este un jucător foarte bun, care ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele”, a spus tehnicianul grupării feroviare. “Puriul” îşi pune toate speranţele în faptul că mijlocaşul în vârstă de 30 de ani îşi doreşte să revină grabnic în prim-plan: “Este o şansă şi pentru el venirea la Rapid, sunt convins că are ambiţia să îşi demonstreze din nou valoarea. Mă gândesc că îşi doreşte să prindă şi lotul pentru Euro, fiindcă, din punctul meu de vedere, Pancu este un jucător care merită mult mai mult. El este pariul meu!”.

Rednic a ţinut totodată să dez­min­tă informaţia potrivit căreia nu-l voia pe Pancu, iar decizia achi­zi­ţi­o­nării acestuia a fost luată numai de finanţatorul George Copos, la presiunea suporterilor: “Am vorbit cu el la telefon încă dinainte de a semna cu Rapid. Eu sper ca revenirea sa în Giuleşti să fie o experienţă reuşită de această dată şi-l aştept să ni se ală­tu­re în cantonament”.

 

Obiective

“Vreau să revin la forma de altădată, să joc cât mai bine şi să mai iau încă un titlu cu Rapid, însă nu-mi fac iluzii că o să fac parte din lotul pentru Campi-ona­tul European. Nici n-ar fi cinstit, fiindcă eu nu am nici o contribuţie la ­această calificare a «naţionalei». Chiar şi aşa, sunt foarte bucuros că sunt din nou la clubul la care am trăit cele mai mari împliniri. Sper să fiu sănătos şi să-i fac fericiţi pe fani”

Daniel Pancu

 

 

Cel mai important transfer

Preşedintele Unirii Urziceni, Mihai Stoica, consideră că ve­ni­rea lui Pancu la Rapid este transferul anului: “Au venit jucători importanţi, Steaua şi CFR Cluj au adus nume mari, însă important este cum se vor prezenta la meciuri, pentru că au mai fost jucători de top care nu au confirmat. Totuşi, cred că Rapid a făcut cel mai important transfer, fiindcă Pancu este un jucător foarte bun, iar dacă îşi va re­că­pă­ta determinarea va fi decisiv”.

 

 

1-1 cu Rio Maior, în primul test

În primul meci de verificare disputat în cadrul stagiul de pregătire din Portugalia, Rapid a terminat marţi la egalitate, scor 1-1, cu formaţia Rio Maior, din liga a treia lusitană. Golul “alb-vişinii­lor” a fost marcat de australianul Ryan Griffiths, iar pe parcursul întâlnirii Mircea Rednic a rulat toţi jucătorii pe care îi are la dispoziţie. “Nu mă interesează foarte mult rezultatele, pentru că suntem într-o etapă de aculumare. Acum nu mă interesează să câştigăm, fiindcă o să avem prilejul să ne măsurăm forţele cu adversari puternici în cantonamentul din Cipru”, a declarat “Puriul”.

 

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport pancu