x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pancu si Ilie nu se supun Regelui

Pancu si Ilie nu se supun Regelui

06 Apr 2004   •   00:00

Mircea Lucescu l-a invins pentru a doua oara in acelasi campionat pe Gheorghe Hagi. Victoria de duminica seara a lui Besiktas a fost adusa de romanii Daniel Pancu si Adrian Ilie, cei doi internationali transformand doua penalty-uri pe care Hagi le-a contestat.

Chiar daca antrenorii celor doua formatii au refuzat aceasta eticheta, intalnirea dintre Galatasaray si Besiktas a fost o infruntare a romanilor din campionatul Turciei. Titulatura de derby s-a mai pastrat si datorita rivalitatii eterne dintre cele doua grupari, dar nu si datorita pozitiilor din clasament. Formatia lui Gheorghe Hagi nu mai are decat sanse teoretice de a prinde anul acesta o cupa europeana. De partea cealalta, „vulturii" mai spera la campionat la fel de mult cum spera bucurestenii sa dispara gropile din astfaltul Capitalei noastre.

MECIUL. Dupa cum s-au desfasurat ostilitatile in prima repriza, cu o Galata dominata, dar care a lovit pe contraatac, dovada golul lui Orhan Ak, Gheorghe Hagi parea pregatit sa dea marea lovitura. A fost o iluzie careia i-au cazut prada numai suporterii Cim-Bom-Bom. Se anunta seara Regelui. Cu acest lucru nu au fost de acord insa Daniel Pancu si Adrian Ilie. Cei doi nu s-au supus sultanului de pe banca „Galatei" si au punctat dupa pauza, facand din Mircea Lucescu un invingator nefericit. „Este cea mai amara victorie din viata mea. Hagi avea mai multa nevoie decat noi de aceasta victorie pentru a capata incredere in ceea ce priveste viitorul sau. Oricum, pot spune ca in aceasta seara Galatasaray a fost cel mai puternic adversar pe care l-am intalnit in actuala editie de campionat si pentru asta trebuie sa-l felicit pe Gica Hagi", a declarat Lucescu la finalul meciului.

FALS. Chiar daca in timpul jocului s-a manifestat foarte nervos, atunci cand echipa sa dadea rateuri, la faza in care s-a acordat cel de-al doilea penalty chiar scuipand si aruncand cateva vorbe de duh catre nimeni, Gheorghe Hagi a cautat sa-si ascunda tristetea dupa meci. „Nu am de ce sa fiu suparat dupa acest meci. Echipa a jucat bine, dar nu am putut castiga. S-a vazut din nou ca suntem in crestere. La 1-1 am avut un penalty care nu ni s-a acordat, dar nu acesta este motivul pentru care noi nu am castigat astazi. Oricum, noi trebuie sa gandim pozitiv in continuare si sa ne pregatim pentru campionatul urmator. Sunt fericit pentru victoria lui Mircea Lucescu si consider ca nu am nici un motiv sa fiu suparat pe jocul echipei mele", a comentat Hagi. Desi era asteptat la Polat Hotel din Istanbul pentru a intra in direct la o emisiune de sport din Romania, dar si pentru a se intalni cu impresarii Gheorghe Hagi si Victor Becali, „Regele" a mers dupa meci direct acasa, preferand sa-si linga ranile provocate de infrangerea in fata lui Lucescu in sanul familiei.
Sorin Anghel - Istambul


Lucescu urma sa plece in Italia

Partida de pe Olimpyat Stadyum a fost urmarita din tribuna de catre reprezentantii judetului Constanta in Parlamentul Romaniei, dar si de catre componentii echipei nationale de fotbal a parlamentarilor. Acestia au venit dupa meci la conferinta de presa pentru a discuta cu Mircea Lucescu si Gheorghe Hagi, dar nu s-au bucurat de prea multa atentie din partea celor doi tehnicieni. Luce se grabea pentru ca avea un avion care trebuia sa-l duca in Italia, de unde se va intoarce maine, iar Gica era prea suparat din cauza infrangerii, salutandu-i in treacat. Partida a mai fost urmarita din tribuna oficiala a stadionului Olimpyat si de cativa oameni importanti din fotbalul romanesc. Impresarii Victor Becali si Gica Popescu, Cristi Borcea, directorul executiv al lui Dinamo, au sosit impreuna la stadion, toti trei declarandu-se fanii lui Galatasaray.

Ovidiu Petre, cel mai bun roman

Presa aparuta ieri la Istanbul a acordat spatii generoase derby-ului de pe Olimpyat Stadyum. In opinia ziaristilor turci, dintre cei trei romani care au intrat pe gazon Ovidiu Petre a fost cel mai bun, acesta realizand o prima repriza de exceptie, cu recuperari in zona mediana si pase directe catre oamenii din compartimentul ofensiv. Fostul jucator al Nationalului, care a participat si la faza golului „Galatei" a primit nota 7 in Fanatik, cea mai mare din echipa sa, alaturi de cea a lui Hasan Sas. Desi au punctat pe tabela de marcaj, cei doi jucatori romani de la Besiktas au primit note mult mai mici. Pancu a luat 6, in vreme ce Adrian Ilie a primit numai 4. Cea mai mare nota data de Fanatik dupa meciul de aseara este cea a „vulturului" Yasin, care s-a ales cu un 8. Din cauza temperaturii foarte scazute care s-a inregistrat la Istanbul la ora jocului, ziaristii turci au refuzat sa ia loc la masa presei, preferand sa urmareasca meciul din centrul de presa de la „Olimpyat Stadium".

Probleme de arbitraj

Prestatia arbitrului Ali Aydin nu a fost tocmai una reusita duminica seara. La faza golului reusit de Galatasaray, acesta nu a acordat un hent pentru oaspeti, desi atacantul gazdelor, Necati, s-a ajutat de mana inainte de a trimite mingea la Orhan Ak. Mai departe, Aydin nu a acordat un penalty formatiei lui Mircea Lucescu intr-o faza identica. In repriza a doua, „centralul" a acordat foarte usor un penalty „vulturilor", probabil in compensatie pentru greselile din prima repriza pe care le-a comis impotriva lui Besiktas. Penalty-ul din care Adrian Ilie a pecetluit soarta partidei a fost insa unul justificat, cu acest lucru fiind de acord si invitatii emisiunilor de analiza a etapei din Turcia. Tehnicianul romăn a evitat sa comenteze prestatia arbitrului Ali Aydin. „In campionat, sansele ar trebui sa fie egale. Perceptia oamenilor s-a schimbat dupa rezultatele slabe pe care le-am inregistrat si ghinionul pe care l-am avut. Am gresit si noi, dar nu aveam puterea sa reactionam", a precizat Lucescu. El nu a raspuns atunci cind un jurnalist l-a intrebat, in timpul conferintei de presa, daca a dat mana cu Hagi dupa meci, calificand intrebarea drept provocatoare.

Gica Popescu: „Galata nu merita sa piarda"

Zvonurile conform carora Ovidiu Petre ar urma sa fie cedat la Rapid, acolo unde este dorit de antrenorul Dan Petrescu, au fost infirmate de impresarul Gheorghe Popescu. „Atat Bratu cat si Ovidiu Petre se simt bine la Galatasaray si vor sa-si duca la bun sfarsit contractele pe care le au cu clubul la care evolueaza acum. Ei acum trebuie sa se gandeasca doar la Galatasaray si sa traga cat mai mult de ei pentru a reveni la forma care i-a adus la un club de asemenea nivel", a spus „Baciul". El a afirmat ca Galatasaay nu merita sa piarda. „A fost un meci frumos, iar Galatasaray nu merita sa piarda. De cind este Hagi antrenor, echipa s-a schimbat in bine, suporterii au sperante pentru un viitor mai bun si mai ales pentru castigarea campionatului la anul, cand Galatasaray sarbatoreste o suta de ani de la infiintare", a spus Popescu, care spera ca punctele obtinute de Besiktas sa ajute formatia antrenata de Mircea Lucescu la castigarea titlului. „Pentru Hagi nu a fost o infrangere usoara. A avut in fata un antrenor care l-a pregatit atunci cand juca. Important este ca imaginea pe care Galatasaray a aratat-o a reprezentat o schimbare in bine", a precizat Popescu.

Hagi nu-l place pe Bratu

Dupa ce Florin Bratu s-a plans ca Gheorghe Hagi nu ii acorda suficienta atentie, „Regele" nu a dorit sa comenteze cele spuse de atacantul sau, motivand ca nu a citit presa din Romania. Hagi nu a ramas dator si l-a atacat indirect pe Bratu. „Mi-e imi plac jucatorii care nu se plang si vorbesc mai mult pe gazon, decat prin ziare. Eu cand jucam fotbal am vorbit putin si am facut multe", a declarat antrenorul lui Galatasaray.


„Galatasaray ne-a dominat, dar noi am stiut sa castigam. Mircea Lucescu m-a desemnat pe mine sa execut lovitura de la 11 metri pentru ca Pancu nu o mai putea face. Nu am avut emotii chiar daca erau ultimele minute si scorul era 1-1"
Adrian Ilie

„Imi pare rau pentru Hagi, cu el am debutat la echipa nationala, dar in fotbal nu e loc de sentimente. La penalty am dat scarita pentru ca Mondragon stia unde trag eu de la Hagi. Am vrut sa-i dau la fel si lui Peruzzi, in meciul cu Lazio"
Daniel Pancu

×
Subiecte în articol: sport gheorghe Gheorghe Hagi lucescu galata