x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pas spre calificare

Pas spre calificare

de Dragos Stoica    |    17 Iul 2009   •   00:00
Pas spre calificare
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Primul meci oficial sub comanda lui Cristiano Bergodi a adus o victorie clară pentru "roş-albaştri", succesul fiind înlesnit de prestaţia atacanţilor Romeo Surdu şi Bogdan Stancu.



Seară reuşită în Ghencea pentru suporterii Stelei. Cu o echipă schimbată sensibil faţă de finalul campionatului trecut, italianul Cristiano Bergodi a găsit reţeta succesului contra maghiarilor de la Ujpest, tehnicianul depăşind cu brio primul examen oficial pe banca "militarilor".

UNA CALDĂ, ALTA RECE
Primele 45 de minute n-au fost însă tocmai o desfătare pentru amatorii de fotbal de calitate. Partida a început greoi, cu două echipe care au dat senzaţia că încercau mai mult să nu greşească decât să se ameninţe. După ce a promis că va schimba mult faţa Stelei, Bergodi s-a ţinut de cuvânt şi a propus din prima secundă nume precum Tătăruşanu, Ninu, Onicaş şi Ochiroşii, primii trei surprinzând în bine asistenţa. Probleme au venit din partea unor jucători mai experimentaţi, gen Toja, care s-a mulţumit să joace simplu şi să facă efort doar pe fază defensivă, precum şi de la Kapetanos. După ce a irosit o bună ocazie, grecului i-au sărit siguranţele în minutul 42, lovind fără balon un adversar chiar sub ochii arbitrului, care l-a eliminat instantaneu. Aflată în superioritate, Ujpest a demonstrat în cea de-a doua parte că nu este altceva decât o echipă de pluton. Cu un om avantaj, maghiarii au primit un gol la mai puţin de 60 de secunde de la reluare, după o fază superbă desenată între Bogdan Stancu şi Romeo Surdu, ultimul punând în şutul de succes toată frustrarea acumulată de pe vremea când acelaşi stadion îl huiduia încă de la încălzire. Rolurile s-au inversat în minutul 71, când a venit rândul lui Surdu să-l servească perfect pe Stancu, iar acesta să înscrie din cădere. Până la final, ungurii au reuşit să se facă de râs total după ce nou-introdusul Tisza, chipurile monitorizat de Celtic, a scăpat singur cu Tătăruşanu, dar şi-a bătut joc de o fază pe care scria gol cu litere mari.

Bergodi mulţumit, Becali nu prea
Aflat la primul meci oficial ca antrenor al Stelei, Bergodi a trăit intens partida. Deşi de obicei este un tip calm, italianul s-a manifestat zgomotos la aproape fiecare decizie a arbitrilor, pentru a izbucni la ambele goluri ale formaţiei sale. "Jucătorilor li se cuvin toate laudele pentru această victorie, este numai meritul lor. Chiar şi după eliminarea lui Kapetanos, i-am simţit la pauză, în vestiar, că aveau în continuare încredere în ei, deoarece simţiseră încă din prima repriză că Ujpest este o echipă inferioară Stelei. Doar pe final am avut unele scăpări, care însă puteau să ne coste destul de mult. Sunt mulţumit de modul cum merg lucrurile şi e limpede că ne aflăm pe drumul cel bun, chiar dacă mai este enorm de muncă", a declarat Bergodi. La rândul său, Gigi Becali n-a exultat la final, chiar pişcând puţin prestaţia Stelei: "Nu mi-a plăcut prima repriză deloc. N-am avut ocazii, n-am marcat, n-am combinat, n-am făcut nimic din ce vreau eu să văd pe teren. Ştiam că vom rezolva meciul în partea secundă, pentru că Ujpest e o echipă de doi lei, în România ar juca cel mult în Divizia B. Tocmai de aia m-a deranjat că am ajuns cu o asemenea echipă doar cu 0-0 la pauză. După pauză am jucat mult mai bine. După meciul ăsta rămân cu satisfacţia apariţiei unui nou cuplu de atacanţi, Surdu - Stancu. E limpede că se înţeleg foarte bine".

"Este numai meritul jucătorilor. Ne aflăm pe drumul cel bun, dar mai avem enorm de muncă. Este bine că am plecat cu dreptul"

Cristiano Bergodi - antrenor Steaua

"Ujpest e o echipă de doi lei! Să nu ne îmbătăm cu apă rece, Steaua nu poate deocamdată să bată o echipă de calibru din Europa"
Gigi Becali - patron Steaua

×
Subiecte în articol: sport echipa