x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pavel si Hanescu, "kilerii" perfecti

Pavel si Hanescu, "kilerii" perfecti

25 Sep 2004   •   00:00

In barajul pentru ramanerea in Grupa Mondiala a Cupei Davis, Romania conduce Canada dupa prima zi cu 2-0, prin victoriile obtinute la simplu de Andrei Pavel si Victor Hanescu. Azi, de la ora 13:00, intra in arena dublul Ionita - Mergea.

MIHAI IGIROSANU

Constanteanul Andrei Pavel l-a surclasat in meciul de deschidere pe numarul 299 ATP, Simon Larose, cu 7-5, 6-3, 6-2, la capatul unui joc de aproximativ doua ore.

PRIMUL PUNCT. Dupa un start oarecum echilibrat, in care Larose a reusit sa faca fata, Pavel a decis disputa gratie experientei si valorii sale superioare. Desi a avut mari probleme medicale in ultima perioada, "Cneazul" pare a fi atins o forma suficienta pentru a obtine doua puncte in meciurile de simplu. "A fost cel mai rau meci jucat de mine in Cupa Davis. Am avut emotii, pentru ca stiam ca trebuie sa castig si imi era teama sa nu pierd. Ma bucur totusi ca am invins in trei seturi, desi am jucat asa rau. Probabil mi-am dorit prea mult sa joc bine in fata publicului din Romania. Pentru mine este si primul meci pe zgura in ultimele trei luni, ceea ce s-a vazut. Daca Hanescu joaca la 70 la suta din valoarea lui, il va invinge pe Larose tot in trei seturi", a declarat Pavel la finalul intalnirii. Larose a recunoscut ca nu isi facuse sperante sa il invinga pe Pavel, spunand ca echipa sa mizeza pe un punct in proba de dublu, programata astazi, de la ora 13:00.

CALCULE. Capitanul-nejucator al echipei, Adrian Marcu, s-a declarat mutumit cu scorul de 2-0, lasand sa se inteleaga ca in partida de dublu vor evolua Victor Ionita si Florin Mergea. "Ne-am bazat pe patru victorii in meciurile de simplu si am realizat deja jumatate din acest plan. In Cupa Davis se pot intampla multe, dar nici nu vreau sa-mi imaginez ca ei vor putea intoarce soarta partidei", a declarat Marcu.

DEZINTERES. Meciurile de ieri n-au starnit un prea mare interes in randurile spectatorilor bucuresteni, desi vremea calduroasa parea sa-i ajute enorm pe organizatori. La ora primului joc, dintre Pavel si Larose, pe terenul central se aflau doar aproximativ 1.000 de privitori, in timp ce disputa dintre Hanescu si Dancevici a adunat aproape 1.500. Dintre cele 2.000 de bilete scoase spre comercializare de Federatie nu s-au vandut nici jumatate, majoritatea celor prezenti ieri fiind posesori de bilete gratuite.

REALISM

"M-a deranjat jocul canadianului. Pentru mine este si primul meci pe zgura in ultimele trei luni, ceea ce s-a vazut. Daca Hanescu joaca la 70 la suta din valoarea lui, il va invinge pe Larose tot in trei seturi. Important este sa nu devenim increzuti" - Andrei Pavel

CHINUIT

"Tot meciul a fost unul greu si m-am chinuit. A fost un ghem dificil acela din ultimul set. E foarte greu sa fi in setul decisiv, sa conduci, sa simti ca detii controlul si apoi sa-ti pierzi serviciul. Nu stiu daca ma batea, dar se complica meciul" - Victor Hanescu

PREVIZIUNEA LUI ANDREI

Jucatorul numarul 1 al reprezentativei Romaniei, Andrei Pavel, s-a aratat optimist in privinta deznodamantului intalnirii cu Canada. "Daca va fi cazul, dupa meciul de dublu de sambata, si daca va evolua macar la 70% din valoarea sa, cred ca si Victor Hanescu il va invinge pe Larose tot in trei seturi. Invinsul sau din prima zi, Simon Larose, a dezvaluit ca delegatia canadiana se baza pe o victorie la dublu si doua victorii impotriva romanului mai slab clasat, adica Victor Hanescu. "Imi place sa joc pe zgura, dar nu prea sunt obisnuit sa o fac", a mai precizat canadianul.

HANESCU S-A CHINUIT

Cel de-al doilea joc al zilei, Hanescu - Dancevici, a fost unul dramatic. Dupa 2 ore si 45 de minute, Victor Hanescu a adus punctul de 2-0 care plaseaza echipa Romaniei in postura de mare favorita pentru mentinerea in Grupa Mondiala a Cupei Davis. Scorul de 5-7, 6-3, 3-6, 6-2, 6-4 reflecta echilibrul meciului. Ultimul set a fost si cel mai tensionat. La scorul de 4-3 si 15-40 pe serviciul sau, Hanescu a reusit sa salveze ghemul gratie a doua executii miraculoase, dar si a lipsei de experienta evidente a lui Frank Dancevici, care anul acesta a jucat doar patru meciuri in circuitul profesionist. El a avut si cateva probleme joi seara, cand, dupa cina, la care a consumat cateva sandvisuri cu ton, preparate de gazde, a manifestat o indispozitie stomacala. Mai mult, canadianul suferea de o enterocolita acuta si a comis greseala de a manca multe citrice, in special portocale. Aproape instantaneu, Dancevici a "monopolizat" grupurile sanitare si chiar boschetii din interiorul Parcului cu Platani. Sositi la Arenele BNR pentru a semna contractul de asistenta medicala cu FR de Tenis, salariatii Biomedica l-au transportat pe Dancevici la sediul clinicii, unde jucatorul nascut in fosta Iugoslavie a fost conectat la perfuzii cu glucoza.
×
Subiecte în articol: sport pavel hanescu larose