x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pe 5 ani, dar din iulie

Pe 5 ani, dar din iulie

02 Ian 2005   •   00:00

Dupa ce transferul mijlocasului oltean a cazut, oficialii stelisti i l-au suflat de sub nas Rapidului pe Banel Nicolita, unul dintre cei mai curtati fotbalisti din Divizia A, pentru care au platit 220.000 de dolari.

DANIEL STAN, VICENTIU NEAGOE

JARDEL. Internationalul de tineret Banel Nicolita se pregateste sa imbrace tricoul Stelei
Ambitia patronului Gigi Becali de a-l transfera pe Mihaita Plesan a esuat. Desi oferise cea mai mare suma pentru un fotbalist din campionatul intern, 1,5 milioane de dolari, Steaua a renuntat intre timp, dupa ce pe "fir" au intrat impresarii jucatorului.

DEZAMAGIRE. "Plesan va fi al nostru. M-am inteles cu Dinel si ii dau 1,5 milioane de dolari, plus Pitu si Tibi Lung", declara Gigi Becali dupa Craciun. Numai ca, in ziua cand trebuia sa vina la Bucuresti pentru a semna contractul, internationalul craiovean nu a mai fost de gasit, inchizandu-si telefonul mobil. S-au implicat impresarii fotbalistului, firma "Becali & Popescu", acestia anuntand ca exista o oferta mai tentanta financiar pentru Plesan, de la Galatasaray Istanbul. Anume, 600.000 de dolari pe sezon, fata de doar 150.000 cat ii oferea Steaua. "Gata, am renuntat. A dat dovada de neseriozitate. M-a dezamagit", a comentat Gigi Becali. La randul sau, Plesan a precizat: "In vara valoram un sac si jumatate de cartofi, iar intr-un an va asigur ca voi valora cateva zeci de milioane de dolari. As prefera Galatasaray, unde antreneaza idolul meu, Gica Hagi".

ACUZE. Daca l-a ratat pe Plesan, in schimb Steaua a reusit sa obtina semnatura lui Banel Nicolita, de la "Poli" AEK Timisoara, lucru care l-a dezamagit total pe patronul banatenilor, Toni Dobos. Motivul il reprezinta faptul ca internationalul de tineret apartinea omului de afaceri turc Hussein Tekinalp, iar pe Bega evolua sub forma de imprumut, pana la vara, supararea lui Dobos venind de la faptul ca Steaua a tratat fara sa-l anunte. "Am fost lucrat pe la spate. Au semnat pe furis, nici macar nu m-au anuntat. Nicolita nu poate juca la Steaua decat din vara. Daca il doresc de acum, trebuie sa trateze cu mine", a avertizat Dobos. Conform intelegerii, Nicolita este al Stelei abia din iulie, el urmand sa semneze un contract pe 5 ani. Conducerea Stelei cauta o solutie sa ia jucatorul inca din acest retur. Toni Dobos ar accepta cedarea imediata a fotbalistului cu conditia ca Steaua sa mai achite 100.000 de dolari.

AMENDA
Desi i s-a pus in vedere de catre antrenorul Walter Zenga, la fel ca intregului lot, sa nu participe in perioada de vacanta la nici o activitate fotbalistica, Rica Neaga a evoluat la un turneu de sala, la Baia Mare. Afland despre acest lucru, tehnicianul italian a propus amenda minima din regulament, 5.000 de dolari, insa, ulterior, tot la sugestia lui Zenga, suma s-a dublat. "Nu merit sa fiu amendat. Am jucat lejer, nu sa ma accidentez", a comentat Neaga. Totusi, conducerea clubului a decis ca, dupa venirea din vacanta, atacantul sa achite o amenda de 10.000 de dolari, asta pentru a da un exemplu si celorlalti jucatori.

MESAJ
Aflat in Italia, antrenorul Walter Zenga, desi marcat de decesul tatalui sau, a tinut sa transmita suporterilor un mesaj cu ocazia Sarbatorilor, prin intermediul site-ului oficial al clubului: "Le doresc suporterilor Stelei sa aiba parte numai de bucurii in 2005, atat in plan personal, cat si in ceea ce priveste echipa pe care o iubesc. Ii asigur ca eu si jucatorii vom face totul pentru a le aduce numai bucurii". Altfel, mai multi fotbalisti ai liderului, printre care Florentin Dumitru, Dinita si Oprita, au mai trecut pe la stadionul Ghencea si au efectuat un antrenament pe terenul 6, pentru a-si mentine conditia fizica, la inceput de an.

×
Subiecte în articol: sport dolari