x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pe drumul cel bun

Pe drumul cel bun

de Dragos Stoica    |    Mario Morcov    |    12 Oct 2008   •   00:00
Pe drumul cel bun

 "U" CRAIOVA  •  OLTENII SPUN CĂ DOAR BRAŞOVUL A PUS PROBLEME
Adrian Mititelu crede că formaţia din Bănie a jucat cel mai bun fotbal dintre toate echipele din Liga 1 în primele zece etape din actualul campionat.



 "U" CRAIOVA  •  OLTENII SPUN CĂ DOAR BRAŞOVUL A PUS PROBLEME
Adrian Mititelu crede că formaţia din Bănie a jucat cel mai bun fotbal dintre toate echipele din Liga 1 în primele zece etape din actualul campionat.

Pauza provocată de meciul cu Franţa a fost prilej de reflecţie pentru patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu. Profitând de întreruperea campionatului, acesta a analizat prestaţia echipei sale, apreciind drept mulţumitoare evoluţiile avute până acum de "alb-albaştri".

SEMNE. Finanţatorul oltenilor consideră că Universitatea se află pe drumul cel bun, dar că echipa din Bănie trebuie să marcheze mai mult şi să nu mai facă paşi greşiţi în meciurile considerate mai uşoare. "Am avut momente când am arătat ca o echipă puternică, o echipă mare, însă la fel pot spune că au fost şi câteva momente de slăbiciune, în care am arătat că mai e mult de muncă. Părerea mea e că adversarii ne-au citit şi au încercat în primul rând să ne distrugă jocul şi nu să construiască. Toţi care joacă împotriva noastră încearcă să aglomereze la mijloc, să ne distrugă jocul, şi asta se vede de la meci la meci", a spus Mititelu. Acesta a mai afirmat că, în afară de partida cu FC Braşov, Ştiinţa şi-a dominat ceilalţi adversari: "Nu mai putem să avem acea construcţie şi iniţiativă de la începutul campionatului. Cu excepţia meciului cu Braşovul lui Răzvan Lucescu, în toate întâlnirile am dominat, ne-am impus jocul, indiferent dacă am jucat cu Dinamo sau Bistriţa. Adversarii şi-au creat ocazii numai pe contraatac. Din câte îmi dau eu seama, am dat şi de antrenori mai buni, care au început să ne blocheze la mijloc, să ne pună om la om la mijloc. L-am auzit pe antrenorul de la Piteşti că ne-a dominat şi nu sunt de acord cu treaba asta. Argeşul a avut momente frumoase, e adevărat, dar pe contraatac. Noi am impus jocul la Piteşti".

STADION. Adrian Mititelu a declarat că în scurt timp oltenii vor reveni pe "Ion Oblemenco", acest lucru urmând să se producă, cel mai probabil, în etapa a XIII-a, când Craiova va primi vizita nou-promovatei CS Otopeni. "Lucrarea e excelent făcută şi gazonul este aproape gata. Chiar dacă alte echipe mi-au luat-o înainte, sunt mândru că am scăpat de o chestiune care ne făcea să avem dureri de cap. În săptămâna jocului, dacă ploua, toţi ne întrebam cum o să fie. Acum avem gazon şi tribună oficială de patru stele, însă eu mi-aş fi dorit ca măcar 10.000 de oameni să stea în condiţii mai bune, să nu-i mai plouă. Ideea cu un stadion nou pe locul fostului «Tineretului» pare să dea roade. Am fost contactat de o firmă care a făcut 25 de stadioane în Europa şi în special pentru cluburile medii, cum suntem noi consideraţi. Un stadion nu înseamnă să ai capacitatea pe măsura suporterilor pe care îi ai în toată ţara, trebuie să te gândeşti câţi vin la meci. Decât să facem unul de 50.000 şi să vină 7.000 la meci, mai bine facem unul de 20.000, care să fie mereu plin. Realizarea proiectului este o decizie politic-administrativă. Teoretic, partidele politice au spus că sunt de acord. Lucrarea este în jur de 20 de milioane de euro. Noi vom plăti zece milioane de euro, dar să vină şi Consiliul Judeţean şi Local cu 4-5 milioane fiecare. Dorim să atragem şi firma Ford."

×
Subiecte în articol: sport