x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pentru Italia, acest mondial vine la momentul oportun

Pentru Italia, acest mondial vine la momentul oportun

de Cristi Chivu    |    10 Iun 2006   •   00:00
Pentru Italia, acest mondial vine la momentul oportun

PE CONTRAATAC
Chiar daca Italia este macinata de scandaluri, sunt convins ca acest Mondial va da, din nou, credibilitate fotbalului
PE CONTRAATAC
N-as vrea sa mai vorbesc despre Romania, care nu este la aceasta editie a Campionatului Mondial, pentru a nu rasuci cutitul in rana. Dar sper ca la urmatorul Mondial sa nu ma mai adresez cititorilor Jurnalului decat de pe teren, si nu din aceasta postura de editorialist, relativ noua pentru mine.

Lupta a inceput, si o data cu ea se vor dezlantui orgoliile celor mai bune echipe ale momentului. Un Campionat Mondial va ramane un punct de atractie permanent, pentru ca el furnizeaza si surprize. E drept ca statisticile impun de multe ori favoritele, dar eu sunt convins ca vor exista tot timpul echipe care aparent nu conteaza, dar care pot rasturna calculele de pe hartie. Daca ar fi sa dau o castigatoare a CM din Germania, nu as face o nominalizare. As spune mai degraba ca trofeul va fi obtinut de echipa cea mai lucida si mai odihnita. Pleaca favorite Brazilia, Argentina, Anglia, Italia, Spania. Sau cel putin traditia le da favorite.

Eu as vrea o finala Italia - Spania, echipele pe care le voi sustine la aceasta editie. Chiar daca Italia este macinata de scandaluri, sunt convins ca acest Mondial va da, din nou, credibilitate fotbalului. Tocmai de aceea spun ca acest Campionat Mondial vine la momentul potrivit, in sensul ca el aduce acea imagine buna a fotbalului, de care poate era nevoie. Chiar daca nu pot ajunge la nici un meci in Germania, nu voi rata partidele transmise de televiziuni. Astept si eu, ca toti microbistii, duelurile granzilor. Nebunia abia incepe.

Milano, 9 iunie

×
Subiecte în articol: sport mondial