x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Petrovschi aduce acuze nefondate lui Bitang

Petrovschi aduce acuze nefondate lui Bitang

26 Noi 2004   •   00:00

La ultimul termen desfasurat in procesul dintre Oana Petrovschi si antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang, fosta gimnasta a adus din nou acuzatii care nu au fost confirmate de catre persoanele citate.

SORIN ANGHEL

ATITUDINE. Fostele gimnaste Sabina Cojocaru (stanga) si Silvia Stroescu sunt dezamagite de pozitia Oanei Petrovschi
Saptamana aceasta s-a consumat un nou termen din procesul in care fosta gimnasta Oana Petrovschi solicita daune morale in valoare de un miliard de lei pentru "tratamente inumane" Federatiei Romane de Gimnastica si antrenorilor cu care a lucrat la lotul olimpic. Tehnicienii vizati sunt Octavian Belu, Mariana Bitang si Lucian Sandu.

CONFUZA. Pe durata audierilor, Oana Petrovschi a dat declaratii contradictorii cu privire la problemele sale de sanatate si controalele pe care le-a efectuat. Fosta gimnasta a fost confuza si atunci cand a vorbit despre reactiile pe care le aveau antrenorii atunci cand ea acuza anumite probleme medicale. Ea nu s-a rezumat la a-si purta singura razboiul cu FRG si antrenorii cu care a lucrat, implicand in acest scandal si o alta gimnasta.

BALAMUC. Petrovschi a spus ca o fosta gimnasta, Sabina Cojocaru, nu a participat la doua Grand Prix-uri desfasurate la Paris si Glasgow pe motiv ca nu ar fi fost de acord sa cedeze antrenorilor de la lotul olimpic 30% din castigurile sale. Varianta Oanei a fost dezmintita insa de Cojocaru. "Este o minciuna care ma deranjeaza. Eu nu am avut niciodata conflicte cu antrenorii de la lotul olimpic. N-am participat la cele doua concursuri pentru ca am avut probleme de sanatate. Am fost accidentata si nu am vrut sa risc. Nu am mai auzit pana la Oana Petrovschi sa se fi plans cineva de tratamentul doamnei Mariana Bitang si domnului Octavian Belu. Nu am fost niciodata fortata sa ma antrenez daca aveam probleme", a declarat Sabina Cojocaru, retrasa de doi ani de zile din activitate.

PACE. Chiar daca solicita daune uriase, Oana Petrovschi nu este convinsa ca procesul in care se afla cu Octavian Belu si Mariana Bitang ii este benefic. Ea a marturisit intr-o discutie purtata cu Silvia Stroescu, gimnasta care a facut parte din lotul olimpic de la Atena, ca ar vrea sa renunte la actiunea in instanta pe care a initiat-o. "Am vorbit cu ea la telefon si mi-a spus ca nu este convinsa ca procesul in care se afla ii face bine. M-a rugat sa-i spun doamnei Bitang ca ar vrea sa-si retraga actiunea in instanta daca ii sunt suportate cheltuielile pentru operatia pe care urmeaza sa o efectueze", a marturisit Silvia Stroescu.

INFIRMA

"Nu am participat la Grand-Prix-urile de la Paris si Glasgow, din 2002, pentru ca am fost accidentata. Am fost colega cu Oana Petrovschi la lotul olimpic, ne-am inteles bine si nu ma asteptam sa ma bage si pe mine in acest scandal" - Sabina Cojocaru

SECRET

"Oana Petrovschi mi-a spus ca nu este sigura daca acest proces ii face bine. Mi-a zis ca ar vrea sa renunte si mi-a cerut sa-i spun doamnei Bitang ca renunta daca primeste bani pentru operatia pe care trebuie sa o faca" - Silvia Stroescu

COMISION
In cererea de chemare in judecata a celor trei antrenori, Oana Petrovschi sustine ca antrenorii i-ar fi cerut 5.000 de euro, reprezentand 30% din castiguri. Ea a spus ca nu exista o conventie scrisa la aceasta obligatie. Ea a spus ca stia de la unele colege din lotul olimpic ca, daca nu va da acesti bani, nu va mai participa la alte concursuri in urma carora putea sa fie admisa pe baza punctelor obtinute la olimpiada, la europene sau la mondiale.

EXPERTIZA
Instanta civila a Tribunalului Bucuresti a admis ca in aceasta cauza sa se efectueze o expertiza medico-legala la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici" pentru stabilirea unui diagnostic actual al gimnastei si a evolutiei bolii acesteia. Avocatii celor trei antrenori au cerut instantei sa introduca in cauza Institutul National de Medicina Sportiva, pe motiv ca acesta era singura autoritate care dadea avize medicale.

Mariana Bitang a vrut s-o ajute

MAMA. Mariana Bitang a incercat sa o ajute pe Oana Petrovschi, dovedind ca nu este doar o antrenoare
Marturia Silviei Stroescu, retrasa din activitate dupa Jocurile Olimpice desfasurate in acest an la Atena sunt sustinute si de Mariana Bitang. "La telefon, Petrovschi i-a spus Silviei Stroescu ca ar vrea sa renunte la proces, dar ca ar vrea totusi ca eu si Octavian Belu sa-i suportam cheltuielile pentru operatie. Noi am vorbit cu cei de la Federatia Romana de Gimnastica, dupa care i-am transmis Oanei Petrovschi ca in principiu suntem de acord. Credeam ca tot procesul asta va lua sfarsit, dar nu a fost deloc asa. Cand s-au intalnit avocatii nostri, reprezentanta lui Petorvschi ne-a cerut sa venim cu o oferta, adica sa-i dam fetei niste bani si totul sa se termine aici. Noi nu am fost de acord cu asa ceva. Am crezut ca Petrovschi vrea intr-adevar sa o ajutam sa scape de problemele de sanatate, dar ea de fapt vrea banii. Asa ceva nu se poate si nu pot accepta", a explicat Bitang.
×
Subiecte în articol: sport oana petrovschi bitang