x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Piţi pleacă, dar jucătorii?

Piţi pleacă, dar jucătorii?

de Mihai Igirosanu    |    04 Apr 2009   •   00:00
Piţi pleacă, dar jucătorii?
Sursa foto: Mihai Stetcu/Gazeta Sporturilor/Intact images

Zilele selecţionerului Victor Piţurcă la cârma echipei naţionale sunt numărate, însă nimeni nu pare dispus să pedepsească lipsa de valoare şi atitudine a majorităţii jucătorilor.



Iată cine le-a stins lumina şi i-a trimis la culcare pe maneliştii şi amatorii de clubbing din naţionala României, cu precizarea că singurii adversari decenţi au fost stoperii Emanuel Pogatetz (titular la Middlesbrough) şi Sebastian Prodl (rezervă la Werder Bremen). În poarta Austriei s-a aflat Michael Gspurning, o eternă rezervă la modesta echipă elenă Skoda Xanthi, care la 27 de ani a bifat prima selecţie. Fundaş dreapta a fost Franz Schiemer (22 de ani, de la Austria Viena), aflat la a patra selecţie, care evident nu a făcut nici el parte din lotul pentru Euro 2008. Despre stoperii Emanuel Pogatetz şi Sebastian Prodl am pomenit mai sus. Fundaş stânga a fost Manuel Ortlechner (29 de ani, Austria Karnten), aflat la prima selecţie şi despre care presa austriacă a scris că a fost convocat doar pentru că evoluează la echipa locală. Mijlocaş dreapta a evoluat un alt debutant, Daniel Beichler (20 de ani, Sturm Graz). Prima selecţie a fost bifată şi de închizătorul Yasin Pehlivan (20 de ani, Rapid Viena), care nu avea la activ decât o singură selecţie în naţionala Under 21. Lângă el a fost Paul Scharner (30 de ani, Wigan), un rebel care în 2007 s-a retras din echipa naţională după ce a acuzat Federaţia de amatorism. În stânga liniei de mijloc s-a aflat puştiul Marko Arnautovici (19 ani, Twente Enschede), aflat doar la a patra selecţie şi care a debutat pe 11 octombrie 2008, la acel 1-1 de poveste din Insulele Feroe. Autorul celor două goluri, Erwin Hoffer (21 de ani, Rapid Viena), aflat la a opta selecţie şi la primele goluri pentru Austria. După "dubla" cu România, presa austriacă l-a poreclit Wayne Rooney din Hutteldorf, cartierul vienez unde este născut. Al doilea atacant a fost Stefan Maierhofer (26 de ani, Rapid Viena), cu trei selecţii, înalt de 2.02 metri, licenţiat ca bucătar. În ultimele 20 de minute, a mai intrat şi Umit Korkmaz (23 de ani, Eintracht Frankfurt), care până la 18 ani a jucat "fotbal în cuşcă", un fotbal de stradă într-un cartier din Viena. În final, pentru cultura generală a tricolorilor, iată cum arată adevărata naţională a Austriei, cu menţiunea că aceasta este oricum o echipă second-hand, autoarea unui "răsunător" 1-1 în Insulele Feroe: Manninger (Siena) - Garics (Napoli), Pogatetz (Middlesbrough), Prodl (Werder Bremen), Stranzl (Spartak Moscova) - Aufhauser (Red Bull Salzburg), Ivanschitz (Panathinaikos), Standfest (Austria Vienna), Scharner (Wigan) - Roland Linz (Braga), Harnik (Werder Bremen).

Va fi demis joi?
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a ieşit ieri din silenzio-stampa şi, în cadrul unei conferinţe de presă, a anunţat că situaţia echipei naţionale şi a selecţionerului Victor Piţurcă va fi analizată în cadrul Comitetului Executiv, ce va avea loc joi. "Joi va fi Comitetul Executiv pentru analizarea jocului echipei naţionale şi a lui Victor Piţurcă. Şansele de calificare sunt zero. Nu mai spun decât atât: sunt trist", a declarat Sandu. Altfel, iată ce a declarat ieri unul dintre jucătorii convocaţi absolut inutil de Victor Piţurcă pentru "dubla" cu Serbia şi Austria, atacantul Timişoarei, Gigel Bucur: "Îmi pare rău că nu am reuşit să facem mai mult cu naţionala. Am pierdut calificarea şi asta e dureros. Nemeritat, zic eu, pentru că au fost două meciuri destul de bune ale echipei naţionale, dar neşansa a făcut ca noi să nu ne alegem cu nici un punct. Acum îmi doresc să joc cât mai bine la echipa de club, să realizăm performanţe aici, iar în funcţie de evoluţiile mele să ajung din nou la naţională".

"Toţi românii suferă şi sunt afectaţi. Trebuie să ne privim în ochi şi să mergem mai departe pentru a readuce naţionala la nivelul pe care  lumea îl aşteaptă. Cu cine, cum, în ce condiţii, nu sunt eu în măsură să vorbesc ".
Bogdan Lobonţ

×
Subiecte în articol: sport selectie