x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Piţurcă să dea raportul!"

"Piţurcă să dea raportul!"

de Dragos Stoica    |    15 Oct 2008   •   00:00
"Piţurcă să dea raportul!"

Mircea Sandu s-a arătat deranjat de faptul că selecţionerul refuză să dea socoteală în faţa Comitetului Executiv şi i-a transmis acestuia că va trebui să vină cu explicaţii.



Mircea Sandu s-a arătat deranjat de faptul că selecţionerul refuză să dea socoteală în faţa Comitetului Executiv şi i-a transmis acestuia că va trebui să vină cu explicaţii.
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, nu-l slăbeşte pe Victor Piţurcă. După ce selecţionerul a refuzat să vină în urmă cu o lună în faţa Comitetului Executiv şi să prezinte un raport privind participarea echipei naţionale la Campionatul European, "Naşu’" a trimis ieri săgeţi către antrenor. Într-un interviu acordat revistei Eurosport, Sandu îl avertizează direct pe Piţurcă, cerându-i să devină mai transparent. "Piţurcă trebuie să înţeleagă că aşa este în toată lumea, că antrenorul trebuie să dea socoteală în faţa Comitetului Executiv sau a forului conducător al fiecărei federaţii. Peste tot există această uzanţă. Am văzut că în «L’Equipe» a apărut chiar şi aranjamentul unde Domenech urma să dea socoteală pentru ce s-a întâmplat cu echipa Franţei la Euro. Asta este adevărata stare de normalitate", a declarat Mircea Sandu pentru Eurosport. Oficialul FRF n-a exlcus posibilitatea ca într-un viitor apropiat echipa naţională să fie pregătită de un cuplu format din Mircea şi Răzvan Lucescu: "Acest lucru este posibil, cum la fel de posibil pot apărea şi alte nume". În altă ordine de idei, Sandu i-a atacat pe finanţatorii cluburilor din Liga 1. "Noii patroni din fotbalul românesc cred că li se cuvine tot şi pot cumpăra tot ce vor, dacă au bani! Mereu vin cu gura mare şi încearcă să influenţeze deciziile comisiilor. Din păcate, de multe ori şi reuşesc acest lucru. Parcă suntem pe vremea comuniştilor. Atunci conducătorii făceau vrute şi nevrute ca să mai facă rost de bani negri pentru echipele lor, era generaţia lui Mitică Dragomir. Vindeau orice, pungi, tricouri, cafea, doar să facă rost de nişte bani", a declarat "Naşu’".

Clauză în contract

Motivul pentru care Victor Piţurcă nu vrea să aibă nimic de-a face cu Comitetul Executiv îl constituie demiterea sa după încheierea campaniei de calificare la Euro 2000, când antrenorul a fost îndepărtat în urma unui conflict cu Gică Hagi şi Gică Popescu. În momentul când a fost readus pe banca naţionalei, în 2005, Piţurcă a solicitat în mod expres o clauză în contract conform căreia nu are responsabilitate în faţa Comitetului Executiv, ci numai a preşedintelui FRF.

×
Subiecte în articol: sport piţurcă