x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pleacă Müller, vine Târcă

Pleacă Müller, vine Târcă

de Vlad Ionescu    |    07 Ian 2010   •   00:00
Pleacă Müller, vine Târcă
Sursa foto: /AGERPRES

Echipa feminină de handbal Rulmentul Braşov s-a despărţit ieri de antrenorul Herbert Müller, în locul său fiind instalată Mariana Târcă.



Revenirea Marianei Târcă la formaţia din oraşul de sub Tâmpa a fost oficializată ieri, la o întâlnire la care au participat cei doi antrenori, primarul Braşovului, George Scripcaru, şi patronul Rulmentului, Teodor Florescu. Schimbarea fusese anticipată încă de luni, când Scripcaru a anunţat înlocuirea lui Müller cu Târcă, însă antrenamentul din ziua respectivă a fost condus tot de tehnicianul german, după ce jucătoarele au ameninţat că nu se vor prezenta la sală. În ceea ce priveşte soarta clubului, care se confruntă cu mari probleme financiare, acesta a fost preluat de Primărie, Florescu rămânând doar sponsor. Mariana Târcă a mai antrenat Rulmentul în perioada 2004-2008, reuşind să câştige campionatul, Cupa României şi Challenge Cup. Ea a fost înlocuită în vara anului 2008 chiar de Herbert Müller.

NU SE TEME DE PROVOCĂRI

În prezent, Rulmentul traversează cea mai grea perioadă din întreaga sa existenţă, fiind la un pas de colaps.

Cele mai bune jucătoare au plecat pentru că nu au fost plătite cu lunile, echipa a fost eliminată din cupele europene, iar în Liga Naţională se află doar pe locul nouă. Deşi situaţia este mai grea decât acum cinci ani, Mariana Târcă spune că nu o sperie provocările.

"Situaţia nu se anunţă a fi roz. Avem legitimate mult sub zece jucătoare senioare, câte cere regulamentul, astfel că trebuie să găsim rapid soluţii.

Ce s-a întâmplat acum câteva zile nu a fost o răscoală a fetelor. Totul se va rezolva în timp. Vom face eforturi să rămânem în Liga Naţională", a declarat antrenoarea.

×
Subiecte în articol: sport