x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pleaca Piturca, vine Zenga

Pleaca Piturca, vine Zenga

30 Iul 2004   •   00:00

Cu numai doua zile inaintea inceperii noului campionat, Steaua si-a schimbat intreaga conducere tehnica. Noul antrenor al echipei va fi italianul Walter Zenga, preferat de jucatori in defavoarea lui Marius Lacatus.

IONUT PADURARU

Dupa ce miercuri Victor Piturca i-a anuntat pe jucatori ca renunta sa pregateasca echipa, tehnicianul si-a inmanat ieri in mod oficial demisia in fata patronului Gigi Becali. El a fost imitat de secunzii Stefan Iovan si Gabriel Boldici, singurul ramas in functie din vechiul staff tehnic fiind preparatorul fizic Marian Lupu.

DESPARTIRE. Victor Piturca si-a inceput foarte devreme ultima zi a sa in Ghencea. Tehnicianul a ajuns la stadion cu aproape o ora inaintea primului antrenament al zilei, programat la ora 10:00. Cu toate acestea, Piturca nu a venit deloc la Terenul 6, unde s-a desfasurat sedinta de pregatire, preferand sa ramana in biroul sau. Atat inainte, cat si dupa antrenament, el a discutat cu fostii sai elevi, multumindu-le pentru colaborare. Piturca a parasit arena putin dupa ora 14, fara sa adreseze, ca si cu o zi inainte, nici un cuvant reporterilor care il asteptau.

CONSFATUIRE. In acest timp, jucatorii plecasera deja spre biroul lui Gigi Becali, unde urma sa se discute problema succesorului lui Piturca. "I-am luat in discutie pe Dan Petrescu, Panduru, Ilie Dumitrescu, Stoichita, Zenga, Lacatus si Cartu. Jucatorii au avut comentarii pentru fiecare dintre acestia, iar in cursa finala au ramas Lacatus si Zenga. Atunci s-au intrerupt discutiile, s-a asternut linistea. Cum nimeni nu mai voia sa vorbeasca, am inteles ca e timpul sa trecem la vot", a declarat patronul Gigi Becali.

RECOMANDARE. "Am facut 20 de biletele, cate unul pentru fiecare jucator. 16 l-au votat pe Zenga, iar pe Lacatus doar 4. Apoi am luat legatura cu el. A acceptat imediat. Va veni impreuna cu un doctor si poate cu inca cativa specialisti italieni", a explicat Becali desemnarea noului antrenor. Patronul a adaugat ca o mare influenta in alegerea lui Zenga a constituit-o recomandarea facuta de Petre Marin, fostul elev al italianului la FC National. "Pentru jucatori cred ca a contat foarte mult si parerea lui Petre Marin. El a spus despre Zenga ca face niste antrenamente profesioniste si ca e un foarte bun pedagog, psiholog, parinte si prieten acelasi timp. Eu am incredere in el, altfel nu l-as fi inclus pe aceasta lista", a spus Becali. Zenga, aflat in vacanta in Spania cand a fost sunat de patronul stelist, va veni azi in Romania si va negocia contractul cu gruparea din Ghencea. El il va avea ca secund pe Dorinel Munteanu, veteranul stelist fiind numit in aceasta functie de Gigi Becali.

REGRETE

"Acum vin cu forte proaspete si sper sa iasa bine. Vreau totusi sa spun si ca imi pare rau pentru Piturca, fiindca este un antrenor foarte bun" - Walter Zenga

TACERE

"Nu comentez nimic. Conferintele de presa se tin martea si vinerea" - Victor Piturca, miercuri, 28 iulie, ora 20:00

Interviu: "Era mai usor daca venea Lacatus"

Patronul Stelei, Gigi Becali, a vrut sa lase ieri impresia ca nu este afectat de demisia antrenorului Victor Piturca cu putin timp inaintea inceperii noului sezon. El spune ca ar fi fost mult mai usor pentru el sa-l aduca la echipa pe Marius Lacatus, dar ca respecta optiunea jucatorilor sai.

  • Jurnalul National: Domnule Becali, sunteti afectat de aceasta schimbare?

    Gigi Becali: Nu sunt afectat cu nimic. Asta-i viata si trebuie sa mergem inainte. Pornim la un nou drum, sa dea Dumnezeu sa incepem cu dreptul!

  • Va simtiti tradat de Victor Piturca?

    Nu ma simt tradat pentru ca nu prea pun baza in altii, doar in Dumnezeu si in mine. Si oricum, nu vad cu ce m-a tradat Piturca. El nu a acceptat o decizie a mea si atat.

  • Mai sunteti prieten cu Victor Piturca?

    Eu unul sunt inca prieten cu Piturca. Nu stiu daca el mai e cu mine.

  • Au fost banii motivul despartirii?

    Cine ma cunoaste bine stie ca la mine nu se poate pune problema banilor. Este adevarat ca eu am vrut sa maresc salariile si primele jucatorilor, iar la antrenori sa le las neschimbate. Dar poate fi si acesta un motiv.

  • Este greu sa ramaneti fara antrenor cu doua zile inaintea inceperii campionatului?

    Intr-un fel imi pare bine ca s-a intamplat asa. Sa incercam si altceva, sa pornim la un drum nou cu un alt antrenor. Raman la convingerea ca Piturca este unul dintre cei mai buni antrenori din Romania si nu as fi putut niciodata sa-l dau afara.

  • Sunteti de acord cu decizia jucatorilor?

    Pentru mine era mult mai usor daca venea Lacatus. Marius a reprezentat ceva pentru Steaua si toti suporterii il doreau. Puteam sa fim si pe locul 5, ca nu zicea nimeni nimic, pentru ca toti il iubesc. Dar am ales cu mintea, nu cu inima.

  • Aveti incredere in Walter Zenga?

    Jucatorii l-au ales pe Zenga, dar eu am incredere in el, altfel nu il treceam pe aceasta lista cu posibili antrenori la Steaua. Ma voi intalni cu Zenga si voi stabili niste clauze contractuale. Daca la finalul turului nu vom avea sanse la titlu, il voi da afara.

  • Pe cati ani va semna Walter Zenga?

    Vom discuta si vom pune toate lucrurile pe o hartie. Pe care o vom semna doar noi doi, nu este nevoie sa facem si contract. Intre oameni de onoare e suficient atat, clauzele sunt pentru oameni fara cuvant. Daca va avea rezultate, va sta multi ani la echipa, daca nu il voi da afara.

  • Va avea Zenga aceeasi libertate la echipa ca si Piturca?

    Va avea mana libera doar in ceea ce priveste echipa, pe care o va pregati asa cum vrea el. Zenga va fi doar antrenor, nu manager general ca Piturca.

  • A fost greu sa-l convingeti pe Zenga?

    Desi se afla in vacanta in Spania, Zenga a acceptat imediat. Dar cine nu vrea sa antreneze la Steaua?

  • ANS a dat dreptate LPF in ceea ce priveste drepturile de televizare.

    Nu a dat nici o dreptate. O sa vedeti ca o sa filmeze toata lumea la Steaua.

    Interviu - Zenga: "Steaua, o echipa mare"

    Proaspat numit pe banca tehnica a Stelei, Walter Zenga si-a intrerupt vacanta la Ibiza pentru a se prezenta cat mai repede la noua sa echipa. Antrenorul italian nu este la prima experienta la carma unei formatii romanesti, el pregatind in ultimii doi ani pe FC National. Recent, tehnicianul italian a fost la un pas sa semneze cu clubul grec Aigaleo, insa, din cauza unor neintelegeri cu gruparea elena, afacerea a picat. Zenga este asteptat in Ghencea astazi, la ora 14:00, atunci cand ros-albastrii vor intra in cantonament pentru meciul cu Gloria Bistrita din prima etapa a Diviziei A.

  • Jurnalul National: Ce faceti? Sunteti in drum spre Romania?

    Walter Zenga: Inca nu. Acum sunt pe aeroport in Spania, caut un avion sa ma intorc in Italia, pentru ca am de rezolvat niste probleme urgente, apoi vin in Romania.

  • Sunteti noul antrenor al Stelei...

    Da. Sunt foarte fericit ca ma intorc in Romania la o echipa cu numele Stelei. Stiu ca vom avea foarte mult de lucru, Steaua este o echipa care are intotdeauna obiective importante.

  • Stiati ca ati fost ales de jucatori?

    Nu stiam. Ma bucur ca au incredere in mine. Sper ca vom colabora cat se poate de bine.

  • Cine v-a contactat din conducerea Stelei?

    Nu este acum momentul sa vorbim despre astfel de probleme. Vom avea destul timp sa o facem cand ajung acolo.

  • Credeti ca veti reusi sa aduceti titlul in Ghencea?

    Steaua este o echipa mare, pentru care castigarea campionatului este un obiectiv normal in fiecare an. Cred ca e cea mai buna echipa din Romania, iar suporterii sunt fantastici.

  • Va este teama de principalele contracandidate, Dinamo si Rapid, mai ales ca Steaua urmeaza sa le intalneasca chiar in primele etape?

    Nu. Am un respect deo-sebit pentru toate adversarele. Dinamo, Rapid sunt echipe cu mare potential, insa nu ar trebui sa uitam de Universitatea Craiova sau de fosta mea echipa, FC National.
  • ×