x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport POLI IAŞI - Criza financiară nu iartă

POLI IAŞI - Criza financiară nu iartă

de Ionut Paduraru    |    14 Noi 2008   •   00:00
POLI IAŞI - Criza financiară nu iartă

Antrenorul Ionuţ Popa spune că Poli Iaşi trăieşte de pe o zi pe alta şi se teme că jucătorii săi vor face memorii să devină liberi de contract, după modelul Dani Coman.



Popa a declarat că este sigur că poate salva echipa de la retrogradare, dar numai dacă acţionarii vor relua investiţiile. "Nu avem bani şi nu ştiu dacă se mai poate ieşi din acest impas. Acţionarii nu au mai dat bani la echipă şi acest club trăieşte de pe o zi pe alta. Dacă nu va apărea vreo soluţie de salvare imediată, riscăm să plece toţi jucătorii. Aceştia mi-au spus că nu şi-au depus memorii pentru a pleca, dar cred că unii se gândesc foarte serios să facă acest lucru. Eu ce pot face? Sincer, mi-e greu să cred că ne putem reveni în retur. Dacă nu se vrea fotbal, asta e. Plecăm cu toţii, dacă asta se vrea! Chiar mi-ar părea rău să se termine aşa, la câtă muncă s-a depus la această echipă", a spus tehnicianul grupării ieşene.

Fundaşul Cornel Buta a confirmat tensiunile din vestiar legate de neprimirea banilor, datoria în cazul său datând din luna august. "Din păcate, s-a ajuns în situaţia de a se vorbi mai mult despre bani decât despre fotbal. Oricât ai vrea să laşi problemele financiare deoparte, nu ai cum să eviţi acest subiect. Noi vrem să dăm totul la antrenamente şi la meciuri, dar în subconştientul nostru ne întrebăm când ne vom lua banii, dacă ni-i vom mai lua. E greu să te concentrezi la meci în condiţiile în care nu ne-am mai luat salariile din august. Mulţi se gândesc să depună memoriu pentru a deveni jucători liberi de contract, pentru că aşa nu se mai poate", a spus Buta.

Sorin Boca mai vrea şase puncte în tur

În schimb, preşedintele Politehnicii Iaşi, Sorin Boca, le cere jucătorilor să câştige două din cele trei meciuri rămase de disputat în acest tur de campionat, cu CS Otopeni şi cu Gloria Buzău. "Dacă vrem să rămânem în grafic şi să păstrăm şanse de evitare a retrogradării, trebuie să batem Otopeniul. Victoria este obligatorie, nu avem variante. Mai mult, ne trebuie apoi încă o victorie, la Buzău, în penultima rundă a turului, pentru că trebuie să recuperăm punctele pierdute uşor în Copou.

Partidele cu CS Otopeni şi cu Gloria Buzău sunt cruciale pentru noi şi sper ca jucătorii să înţeleagă importanţa celor şase puncte puse în joc şi să se concentreze la maximum pentru a câştiga.

Dacă învingem, putem urca în clasament, în caz contrar cred eu că şansele noastre de a ne menţine în prima ligă se diminuează considerabil", a declarat oficialul grupării ieşene.

×
Subiecte în articol: sport