x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Polo: Steaua se dezintegrează

Polo: Steaua se dezintegrează

de Vlad Ionescu    |    11 Iul 2009   •   00:00
Polo: Steaua se dezintegrează
Sursa foto: Razvan Pasarica/Rpressport

Vicecampioana României riscă să piardă cei mai buni jucători, după ce compania Stirom a decis să reducă bugetul pentru viitorul sezon la jumătate. Antrenorul Vlad Hagiu nu ştie nici el dacă va mai rămâne la echipă.

În acest an, Steaua a încheiat campionatul pe locul al doilea, după CSM Oradea, cu care s-a luptat pentru întâietate până în ultima etapă, dar a câştigat Cupa României. Din cauza crizei mondiale, dar şi nemulţumit de ratarea titlului, sponsorul nu mai este dispus să dea la fel de mulţi bani ca până acum.

Semnale că robinetul se va strânge există de mai mult timp, iar jucătorii, în special cei cu salarii mari, au început să-şi caute alte echipe. Internaţionalii Andrei Buşilă şi Tiberiu Negrean au părăsit deja corabia, primul semnând cu formaţia maghiară Szeged, iar cel de-al doilea cu CSM Oradea.

Ceilalţi nu s-au grăbit să-şi reînnoiască contractele cu clubul, aşteptând probabil Campionatul Mondial de la Roma, programat în a doua parte a acestei luni, unde speră să fie remarcaţi şi să primească oferte din străinătate.

INCERTITUDINI PE BANCĂ
Nici situaţia antrenorului Vlad Hagiu nu este clară în acest moment. Fostul selecţioner ar fi trebuit să participe la Campionatul European de veterani de la Oradea, dar a rămas la Bucureşti în speranţa că se va găsi o rezolvare. Contractul său a încetat la 1 iunie şi, deşi doreşte să-şi continue munca începută acum 11 luni, nu este sigur dacă viitorul său mai poate fi legat de Steaua.

"În momentul de faţă sunt liber de contract. Mi-ar face plăcere să rămân aici măcar încă un an, pentru că m-am înţeles foarte bine cu oamenii din club, însă orice se poate întâmpla. Luni ar trebui să începem pregătirile la Ştrandul Tineretului, dar nu ştiu pe ce jucători voi putea conta la primele antrenamente. Apoi o să merg pentru o săptămână la Roma, ca să văd câteva meciuri de la Campionatul Mondial.
Am semnale că după această competiţie urmează să mai plece câţiva jucători. Din păcate, în ziua de astăzi, nu mai există dragoste faţă de club. Tot ceea ce contează este banul. Trăim vremuri grele, sportivii ar trebui să înţeleagă acest lucru, dar nu ştiu câţi vor accepta să joace pe contracte mai mici", a declarat antrenorul Vlad Hagiu.

 

Ofertat de federaţie
Vlad Hagiu nu duce lipsă de soluţii, în eventualitatea în care nu va continua la Steaua. Una dintre acestea este Federaţia Română de Polo, unde i s-a oferit postul de secretar general. "Am o familie de care trebuie să am grijă, iar la Steaua ar urma să rămân pe 16 milioane de lei vechi. Voi începe pregătirile cu ei, dar rămân deschis la orice ofertă. Federaţia este o variantă de luat în seamă, însă nu exclud posibilitatea de a antrena o echipă din străinătate. În iarnă am avut o ofertă de la formaţia italiană Catania, pe care însă am refuzat-o", a spus Vlad Hagiu.

 

Salarii la jumătate
Preşedintele secţiei de polo a clubului militar, Anton Netolitzchi, spune că toţi jucătorii cu salarii foarte mari sunt liberi să plece dacă nu semnează înjumătăţirea contractelor. "Evoluţia lor nu justifică banii pe care i-au primit. Este criză, iar sponsorul va asigura un buget de avarie. La fel de adevărat este şi că rezultatele au fost sub posibilităţi. La investiţia care s-a făcut, trebuia să câştigăm campionatul. Vom urma modelul Rapidului şi vom pleca la drum cu o echipă tânără. De fapt, întinerirea ar fi trebuit să înceapă încă de acum trei ani, după ce am câştigat de două ori la rând titlul", a declarat Anton Netolitzchi.

×
Subiecte în articol: sport