x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Porumboiu: "Am speranţe zero în refacerea acestui arbitraj. Se promovează pe nepotisme, pe prietenii şi mai puţin pe valoare"

Porumboiu: "Am speranţe zero în refacerea acestui arbitraj. Se promovează pe nepotisme, pe prietenii şi mai puţin pe valoare"

22 Apr 2009   •   00:00

Adrian Porumboiu a declarat că şcoala românească de arbitraj este la pămînt şi că singura soluţie pentru acest campionat este aducerea arbitrilor străini.



"Ceea ce s-a întîmplat azi a pulverizat imaginea unei şcoli de arbitraj românesc. Efectiv a distrus acest arbitraj. Nu este deloc confortabil să vezi că ai activat în acest mediu. Ce s-a întîmplat azi trebuia să se întîmple mai demult. Toţi care s-au perindat pe la Comisia Centrală sunt vinovaţi.

Toţi au ştiut că există aceşti arbitri şi au mers mai departe, nimeni nu s-a gîndit că se va ajunge aici. Aceasta este imaginea reală a fotbalului românesc.

Dacă la un singur club sînt implicaţi ataţia arbitri, vă daţi seama ce s-ar întîmpla dacă s-ar mai descoperi şi altii pe la alte cluburi, pentru că sigur mai sînt cluburi care au făcut asta. Nu este deloc confortabil să vezi unde a ajuns arbitrajul românesc. Am speranţe zero în refacerea acestui arbitraj. Se promovează pe nepotisme, pe prietenii şi mai puţin pe valoare.

Categoric avem nevoie de arbitri străini. Trebuia să avem grijă de această şcoală de arbitri, iar acum nu mai putem avea încredere în nimeni. Nimeni nu mă poate păcăli că am avea un stoc de arbitri care pot face faţă unui campionat. La meciurile importante trebuie să aducem arbitri din afară. Cei care vin din diviziile inferioare sînt mai mînjiţi decît cei din Liga I, nenorocirile sînt mai mari acolo.

Trebuia să fac şi eu mult mai multe în acest domeniu. Vina o avem toţi arbitrii şi foşti arbitri. E trist ce vedem acum, credibilitatea arbitrajului românesc este la pămînt, vom avea de suferit. Nu m-a surprins nici un nume care a fost audiat şi mai sunt destui în situaţia lor", a declarat Adrian Porumboiul la Sport Total FM.
gsp.ro

×
Subiecte în articol: sport arbitri