x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Potec, campioana Franţei

Potec, campioana Franţei

de Madalina Corbeanu    |    23 Apr 2008   •   00:00
Potec, campioana Franţei

Speranţele pentru un nou titlu olimpic pentru Camelia Potec au crescut după ce înotătoarea română a învins-o pe marea ei rivală, Laure Manaudou, în finala probei de 400 de metri liber din cadrul Campionatelor Naţionale ale Franţei.

Speranţele pentru un nou titlu olimpic pentru Camelia Potec au crescut după ce înotătoarea română a învins-o pe marea ei rivală, Laure Manaudou, în finala probei de 400 de metri liber din cadrul Campionatelor Naţionale ale Franţei.

 

 

Potec, care se pregăteşte în Franţa chiar cu fostul antrenor al lui Manadou, i-a provocat franţuzoaicei prima înfrîngere din ultimii patru ani în proba ei favorită. Mai mult, Manadou nu a sosit nici pe locul secund, fiind întrecută şi de compatrioata ei, Coralie Balmy. Potec a cîştigat cu 4:06.08, al doilea timp din carieră la 400 metri liber, dar nu a putut primi titlul de campioană a Franţei, deoarece este româncă. AFP a notat că Potec a înotat “uimitor în ultimii 100 metri”, iar Manaudou “a trăit un adevărat coşmar la Dunkerque şi a rămas mult timp după cursă lipită de bazin, cu privirea fixă. La ieşirea din bazin, a izbucnit în lacrimi”.

 

 

REACŢII. Presa franceză a alocat spaţii largi eşecului suferit de “muza nataţiei franceze”, cele mai dure comentarii apărînd în publicaţia Ouest France. “Manaudou bătută, Manaudou decăzută, Manaudou prăbuşită. Regina, Diva, Neîndurătoarea a pus un genunchi pe pămînt. După trei ani, zece luni şi 15 zile de invincibilitate în 23 de finale ale cursei sale preferate, Manaudou a cedat. La vremea ei, Manaudou pleca şi nimeni nu o mai putea ajunge pînă la sosire. Acum, incapabilă să ia cursa pe cont propriu, a condus la limită, dar nu a putut-o împiedica pe românca Potec să cîştige şi nici pe Coralie Balmy să îi fure titlul”, a scris Ouest France. “Victoria Cameliei reprezintă urmarea logică a muncii pe care am făcut-o împreună timp de un an. Cel mai important lucru aici a fost să cîştige, nu a contat timpul”, a spus şi Philippe Lucas, antrenorul Cameliei Potec.

 

 

200 metri liber

 

 

Încă o veste bună pentru Potec este că Laure Manaudou nu va lua startul la JO de la Beijing în proba de 200 metri liber, în care românca este campioană olimpică en-titre. Manaudou, campioană mondială a probei şi deţinătoarea recordului mondial, a renunţat ieri să mai dispute semifinalele la 200 metri liber din cadrul Naţionalelor Franţei, ratînd astfel calificarea la JO. Abandonul lui Manaunou a venit după ce în seriile probei obţinuse abia al patrulea timp.

×
Subiecte în articol: sport potec manaudou