x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Povestea de film a noului Cristiano Ronaldo

Povestea de film a noului Cristiano Ronaldo

de Theodora Şutiu    |    31 Ian 2019   •   16:20
Povestea de film a noului Cristiano Ronaldo

După plecarea lui Cristiano Ronaldo la Juventus, Real Madrid a început să caute un atacant care să se ridice la nivelul starului portughez. Tânărul pe care au pus ochii madrilenii este Luka Jovic, în vârstă de 21 de ani, de la Eintracht Frankfurt. El s-a născut în Bosnia, are paşaport sârbesc şi o poveste de viaţă impresionantă.

Deşi s-a născut într-o familie săracă, tatăl său, Milan, şi-a dorit foarte mult ca băiatul să ajungă fotbalist. Luka a început fotbalul la şapte ani, când a participat la o preselecție la Steaua Roșie Belgrad, marcând patru goluri chiar în prima zi. Oficialii clubului sârbesc au fost aşa de impresionaţi de prestaţia puştiului-minune, încât au decis să îi ofere 50 de euro pe loc, suma fiind salariul pentru o lună al părinţilor. Atunci a câştigat primii bani din fotbal.

A dormit în maşină

Din cauza sărăciei, la un moment dat, tânărul atacant şi familia sa au fost nevoiţi să doarmă în maşină, pentru că nu aveau bani de hotel. Totul s-a întâmplat între două meciuri pe care Luka le avea de disputat într-un interval de câteva zile. „Odată, Luka a jucat două meciuri într-o săptămână și nu ne-am putut întoarce în sat (n.r. - ei sunt originari din localitatea bosniacă Batar, aflată la 160 de kilometri de Belgrad), așa că am parcat la poarta stadionului și, cu câteva pături și perne, am dormit în partea din spate a mașinii. Am fumat în mașină, așa că băiatul nu a răcit”, a povestit tatăl lui Luka în presa iberică.

„Îi vom tăia picioarele!”

În 2015, când avea doar 18 ani, Luka Jovic a trecut prin momente de groază. Doi bărbaţi au amenințat atunci familia că îi vor tăia picioarele băiatului lor dacă nu vor primi o sumă mare de bani. „Copilul vostru va juca doar într-un scaun cu rotile”, a fost avertismentul celor doi. În cele din urmă, totul s-a încheiat cu bine, după intervenția poliției, iar cei doi au sfârșit după gratii.

Debut de excepţie

Luka Jovic a debutat la prima echipă a celor de la Steaua Roșie Belgrad, la doar 16 ani, şi a reuşit să marcheze la două minute după ce a fost introdus pe teren. A fost un 3-3 acasă la Vojvodina, rezultat care a ajutat Steaua Roșie să câștige titlul. Mai târziu, a fost cumpărat de Benfica Lisabona.

Potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt, în momentul când a fost împrumutat de formaţia portugheză la Frankfurt, iulie 2017, era cotat la două milioane de euro, însă acum valorează 40 de milioane. Madrilenii văd în Jovic un atacant care să îl completeze pe Benzema, însă ar lua în calcul un transfer chiar de pe acum, pentru a nu-l scăpa din mână, urmând ca jucătorul să se alăture lotului abia la vară. Specialiştii spun că Luka este un vârf de atac foarte versatil, cu multă mobilitate, iar stilul său este o combinație între Kalinic, Griezmann și Diego Costa.

Jovic a jucat la naționalele Serbiei U16, U17, U18, U19, U20 și U21, înainte de a debuta la naționala mare, în mai 2018. A fost inclus și în lotul Serbiei pentru Cupa Mondială din Rusia 2018, jucând în meciul cu Brazilia.

18 goluri în 25 de meciuri a înscris pentru Eintracht în actualul sezon şi se află pe primul loc în clasamentul golgheterilor, în Bundesliga.

Explicaţie FOTO

Conștienți de potențialul noii revelații din Bundesliga, nemții vor să activeze clauza de transfer definitiv, care este cuprinsă între 6 și 12 milioane de euro

×