x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Prea cuminţi în deplasare

Prea cuminţi în deplasare

de Vlad Ionescu    |    02 Mar 2009   •   00:00

Fetele de la Oltchim au pierdut al doilea meci în grupa principală a Ligii Campionilor, pe terenul formaţiei slovene Krim Ljubljana, scor 34-35, dar lupta pentru calificare rămâne deschisă.



Imbatabilă pe teren propriu, Oltchim dă semne de slăbiciune în deplasare. În primul meci din grupa principală a pierdut la limită, scor 22-23, în faţa echipei Buducnost Podgorica, povestea repetându-se şi la Ljubljana. Conduse la pauză cu 17-15, elevele lui Radu Voina şi-au mai revenit în repriza secundă, lăsând impresia că pot întoarce rezultatul.

În minutul 54 tabela arăta 32-30 pentru Oltchim, dar finalul a aparţinut gazdelor, care au marcat golul victoriei în ultimul minut. Româncele au trecut apoi de două ori pe lângă egalare, însă Gatzel şi Meiroşu au ratat din poziţii favorabile. În celălalt meci, Buducnost şi Gyor au terminat la nedecis, 26-26, toate cele patru echipe păstrând şanse de calificare în semifinale. În clasament conduce Gyor cu 5 puncte, urmată de Oltchim şi Krim cu 4 puncte şi de Buducnost cu 3 punc­te. Etapa următoare programează, la 15 martie, meciurile Oltchim – Buducnost şi Gyor – Krim.

SÂNGE PROASPĂT
Chiar în ziua în care a pierdut meciul de la Ljubljana, Oltchim şi-a asigurat serviciile jucătoarelor Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu, care la 24 februarie au fost declarate libere de contract deoarece clubul Rulmentul Braşov nu le mai plătise de câteva luni. Ele au semnat contracte valabile până în 2011 şi au drept de joc în competiţiile interne, dar nu şi în Liga Campionilor, întrucât au evoluat pentru Rulmentul în actuala ediţie a cupelor europene. "Nu am vrut să plecăm, ci doar să ni se dea banii. Nu am fost absurde, dar aici nu e vorba de întârzieri de o lună, ci de mai multe", a explicat Cristina Neagu, care a mai fost dorită şi de Viborg, campioana Danemarcei.

×
Subiecte în articol: sport