x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Premiile "Jurnalul"

Premiile "Jurnalul"

11 Mar 2004   •   00:00
Premiile "Jurnalul"

Campionatul intern de fotbal se va relua maine cu doua meciuri din returul Diviziei A. "Jurnalul National" va prezinta distributiile celor 16 combatante si anunta ca va premia lunar cel mai bun fotbalist, antrenor si arbitru.

Dupa o lunga hibernare, la care s-a adaugat o amanare de o saptamana, caravana Diviziei A porneste, maine, din nou la drum. "Jurnalul National" va ofera loturile celor 16 divizionare A, precum si echipele tip care se anunta a fi. Primul fluier al returului se va auzi la Timisoara, la ora 19:30, Poli AEK intalnind pe Apulum.

Lupte

Ca niciodata, se anunta un retur incendiar, cei trei granzi ai campionatului aflandu-se insirati pe o distanta de 3 puncte in ordinea:

Dinamo, Steaua, Rapid. Instalarea lui Ioan Becali in functia de presedinte al giulestenilor ofera noi dimensiuni bataliei, orgoliul lui Gigi Becali neacceptand o infrangere.

Dinamo, ramasa fara sperantele Zicu si Marica si macinata de luptele interne pentru putere, va incerca sa-si conserve pozitia de lider capatata la finele turului.

Steaua si-a pierdut golgeterul, Claudiu Raducanu, dar tehnicianul Stelei va miza pe experienta lui Dorinel Munteanu si pe talentul lui Dica, ultimele achizitii.

La Rapid s-au produs cele mai multe schimbari, inclusiv pe banca tehnica, unde a fost instalat Dan Petrescu. Campionii l-au pierdut pe Iencsi si Soava, doi oameni de baza, dar au adus multe nume noi in care cred: Negru, Vasilache, Rada, Stancu sau Galamaz.

Subsol

Si in tara au avut loc serioase miscari de trupe. Daca la Craiova scandalurile au devenit de mult o normalitate, cu schimbari de antrenori de la o zi la alta, Brasovul si Bacaul propun o schimbare la fata. Debuturile pe banca ale lui Razvan Lucescu si IonutLupescu pot aduce un suflu nou in intrecerea interna. Antrenori noi au si Otelul, pe Sorin Cartu, FC Oradea, care l-a repatriat pe Dumitru Dumitriu si Petrolul, care l-a rechemat pe Florin Marin. Lupta pentru evitarea retrogradarii ar trebui sa fie pe viata si pe moarte, luand in calcul faptul ca intre locul 4 ("U" Craiova) si ultimul (Petrolul) distanta e de 10 puncte. Scenariul ramane in picioare doar daca Adunarea Generala a FRF nu va vota luni trecerea la sistemul cu 18 echipe chiar din aceasta vara.

La startul returului, "Jurnalul National" va ofera, in pagina alaturata, componenta celor 16 divizionare A, precum si echipele tip ce se prefigureaza. Dupa o lunga hibernare, la care s-a adaugat o amanare de o saptamana, caravana Diviziei A porneste, maine, din nou la drum. "Jurnalul National" va ofera loturile celor 16 divizionare A, precum si echipele tip care se anunta a fi.

Irina Mart oficiaza la Timisoara

Comisia Centrala a Arbitrilor a desemnat ieri brigazile care vor conduce maine primele doua partide ale returului Diviziei A. Astfel, meciul Poli "AEK" Timisoara - Apulum Alba Iulia a fost incredintata trio-ului Alexandru Deaconu - Miclos Nagy, Irina Mart, in vreme ce la confruntarea Rapid - FC Oradea va oficia brigada Tiberiu Lajos - Eugen Parvulescu, Cornel Avram. Brigazile pentru celelalte meciuri vor fi anuntate azi. De remarcat ca primarul Bacaului, Dumitru Sechelariu, si-a cerut scuze asistentului Dan Lazarescu, despre care afirmase ca este "un gunoi de om" dupa meciul cu Apulum, din etapa a noua.

Azi trebuie achitate datoriile

Conform acordului stabilit intre presedintii de club, astazi expira termenul stabilit pentru ca Agentia de Drepturi Sportive sa vireze, prin intermediul LPF, banii datorati din drepturile de televizare ale partidelor. Unele cluburi au primit deja o mica parte din restanta, in jur de 20.000 de dolari, dar conducatorii si-au exprimat hotararea de a permite transmiterea meciurilor, doar in cazul in care vor primi sumele integrale. Azi, intre orele 12:00 si 15:00, Dumitru Dragomir se va interesa daca banii au ajuns la cluburi. Ieri s-a decis ca intalnirea de sambata, dintre Dinamo si FC Arges, sa inceapa la ora 21:00.

"Jurnalul National" va premia jucatorul, antrenorul si arbitrul lunii

Urmand exemplul publicatiilor din strainatate, "Jurnalul National" initiaza din acest retur un interesant concurs pentru protagonistii Diviziei A. Pentru stimularea competitiei interne, cotidianul nostru va decerna premii speciale lunare celui mai bun fotbalist, celui mai bun antrenor si celui mai bun arbitru din fiecare luna. Distinctiile pentru jucatori si arbitri vor fi acordate pe baza notelor acordate de reporterii "Jurnalului National", care vor reflecta in cele 4 pagini de sport, inclusiv zilele de luni, aspecte de la toate partidele din Divizia A. Criteriile pentru departajarea antrenorilor vor tine de prestatia echipelor pe care le pregatesc, precum si spiritul lor de fair-play. De precizat ca actorii meciurilor considerate strategice nu vor fi luati in calcul la stabilirea ierarhiei lunare. De asemenea, la stabilirea topurilor, pot participa si cititorii, care vor putea vota pe Internet favoritii lor, conform optiunilor ce vor fi anuntate dupa etapa de catre "Jurnalul National". La inceputul fiecarei luni, cei trei laureati vor fi premiati in cadrul unei festivitati.
( PAUL ANDONE, MIHAI IGIROSANU )

×
Subiecte în articol: sport jurnalul national