x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Preselecția de sporturi invitate la JO 2024 va fi prezentată în martie 2019

Preselecția de sporturi invitate la JO 2024 va fi prezentată în martie 2019

05 Dec 2018   •   12:47
Preselecția de sporturi invitate la JO 2024 va fi prezentată în martie 2019

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din 2024 (COJO) va prezenta Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) o preselecţie de sporturi invitate la finele lunii martie 2019, pentru o procedură ce ar urma să se încheie la sfârşitul anului 2020, informează AFP. 

Această primă selecţie de sporturi adiţionale trebuie va fi înaintată Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), la o reuniune a Comitetului Executiv ce va avea loc pe 27 şi 28 martie, a indicat COJO. 

Însă instanţa olimpică va valida această listă cu ocazia unei sesiuni în luna iunie, dar abia în decembrie 2020, după JO de la Tokyo, CIO va tranşa subiectul. 

Petanque, squash, surf, schi nautic şi alte sporturi bat la poarta Jocurilor Olimpice, având drept miză vizibilitatea majoră pentru aceste discipline dacă vor fi acceptate. Săptămâna trecută, biliardul şi paraşutismul în cădere liberă şi-au anunţat candidatura, după modelul anterior al cursei de orientare. 

De asemenea, sportul electronic (e-sport) este menţionat, dar el nu face parte dintre cele 37 de sporturi neolimpice ale căror federaţii internaţionale sunt recunoscute de CIO, condiţie sine-qua-non pentru a candida. 

În afara celor 28 de sporturi din programul olimpic, JO de la Tokyo din 2020 vor găzdui cinci sporturi adiţionale (escaladă, karate, skateboard, surf, baseball), care îşi vor încerca şansa din nou patru ani mai târziu pentru a reveni la Paris.

AGERPRES

×