x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Primele clarificări

Primele clarificări

de Vlad Ionescu    |    05 Noi 2009   •   00:00
Primele clarificări
Sursa foto: /AFP

Cu două etape înainte de încheierea fazei grupelor, Bordeaux, Manchester United, Chelsea şi FC Porto şi-au asigurat deja calificarea în optimile de finală ale competiţiei.



Lucrurile sunt deja clare în grupa D, unde Chelsea şi FC Porto nu mai au cum să rateze primele două locuri, în timp ce Atletico Madrid şi Apoel Nicosia se luptă pentru poziţia a treia, care asigură prezenţa în Europa League. Chelsea a terminat la egalitate, 2-2, în deplasare, cu Atletico, ambele goluri ale londonezilor fiind înscrise de Drogba, căruia i-a expirat suspendarea de trei meciuri pe care a primit-o în primăvară, la semifinala cu Barcelona. FC Porto a învins cu 1-0 pe terenul lui Apoel Nicosia, în garnitura portugheză regăsindu-se şi fundaşul român Cristi Săpunaru, care a fost integralist. În grupa A, Bayern München şi-a anulat aproape în totalitate şansele de a merge mai departe, după eşecul cu 2-0 suferit pe teren propriu în faţa lui Bordeaux. Campioana Germaniei a acuzat din plin absenţa lui Ribery, creatorul de la mijlocul terenului, prezenţa în optimi depinzând acum de jocul rezultatelor. Juventus şi-a făcut treaba la Haifa, 1-0 cu Maccabi, formaţia israeliană fiind singura care nu a reuşit să înscrie nici un gol până acum. Meci de mare spectacol pe Old Trafford din Manchester, unde United a fost ţinută în şah, 3-3, de ŢSKA Moscova. Fără o mulţime de titulari, englezii au fost conduşi cu 3-1, dar au reuşit egalarea în ultimele zece minute. Golul lui Valencia, din prelungiri, a fost al 500-lea pentru "diavoli" în cupele europene, aceştia rămânând neînvinşi în ultimele 23 de meciuri disputate pe teren propriu în Ligă.

Complexul milanez

Capul de afiş al rundei, AC Milan - Real Madrid, s-a încheiat 1-1, ambele echipe având şanse de calificare. Real a rămas fără victorie pe San Siro, deşi au trecut 53 de ani de la primul meci oficial între cele două echipe. Arbitrajul a fost sub aşteptări, punctul egalizator al gazdelor fiind înscris dintr-un penalty uşor acordat, pentru ca apoi Milanului să-i fie anulat un gol pentru un presupus fault în atac al lui Pato. Situaţia în grupa C este încurcată, Olympique Marseille rămânând în cărţi după victoria cu 6-1 obţinută în faţa lui FC Zürich, cel mai categoric scor consemnat până acum în această competiţie. Chiar şi la această diferenţă au existat obiecţii, Bernard Challandes, antrenorul oaspeţilor, acuzând ofsaid la primele două goluri ale gazdelor.

"Arbitrul ar fi fost mort până acum dacă ar fi comis aceste greşeli împotriva lui Marseille", a spus tehnicianul.

"Am tras 16 şuturi numai în prima repriză şi doar un singur jucător de la Milan, Pato, ne-a pus în dificultate. După pauză a fost mai greu, dar tot am avut ocazii să câştigăm"
Manuel Pellegrini - antrenor Real

"Dacă privim prima repriză, Real a jucat foarte bine şi a avut mai multe ocazii, dar cea de-a doua m-a dezamăgit puţin, pentru că meritam să câştigăm"
Leonardo - antrenor Milan

×
Subiecte în articol: sport